Не завиждам на следващия финансов министър, защото той ще трябва

...
Не завиждам на следващия финансов министър, защото той ще трябва
Коментари Харесай

Милен Велчев с критика за раздаването на пари

Не изпитвам завист на идващия финансов министър, тъй като той ще би трябвало да предложи редица непопулярни ограничения за излизане от тази дългова серпантина.” Това съобщи в ефира на bTV някогашният финансов министър Милен Велчев  Милен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва интернационалните връзки във ВИИ „ Карл Маркс “ през 1988 във връзка плана за бюджет 2021 година

Той уточни няколко неточности, само че поддържа повдигането на външния дълг. И даде за образец редица европейски страни, които също го вършат в тази обстановка, а Европейска комисия и Европейски Съюз са взели решение да не се ползват разпоредбите за недостиг под 3% по време на пандемията, в случай че надвишението им идва от антипандемични ограничения.

"Разпростират се над всички фамилии, без значение от тяхната потребност. Тези пари би трябвало да са предопределени за нуждаещите се. На моя наследник не виждам за какво би трябвало да се подкрепя. Много хора няма да оценят този постоянен разход, който страната ще направи. Въпреки че държавното управление акцентира, че това е краткотрайна мярка, аз нямам съображение да считам, че което и да е държавно управление по-късно няма да може да устои на настояванията за удължение на мярката във времето ", сподели Велчев.

Според него не е добре и повдигането на пенсиите.

"Предстои да забележим с нарастването на пенсиите какви мини ще се заложат за идващото държавно управление. Такава огромна система мъчно може да бъде взривена, само че методът, по който се предлага това нарастване на пенсиите търпи обилни рецензии ", означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР