Представители на най-малката парламентарно представена партия Величие - Николай Марков,

...
Представители на най-малката парламентарно представена партия Величие - Николай Марков,
Коментари Харесай

Величие се обяви за програмно правителство

Представители на най-малката парламентарно показана партия " Величие " - Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев и Георги Куков, бяха при президента в границите на оповестените съвещания преди връчването на първия изследователски мандат за кабинет.

" Както знаете ниската изборна интензивност е същинско предизвикателство за нашата политическа система, само че за вас тези избори бяха неоспорим триумф ", приветства ги президентът, 

" Вече се обрисуваха няколко разновидността за кабинет… Важно е да се чуе и вашето мнение, тъй като всяка позиция и всеки глас в тази прекомерно неразбираема политическа конюнктура е извънредно значим ", сподели още Румен Радев.

Председателят на " Величие " Николай Марков съобщи:

" Поискахме среща с водача на най-голямата политическа мощ в Народното събрание за да имаме изясненост по задачите, които се слагат като държавно управление, което ще се образува, времето, за което се ангажира да направи нужните стъпки и надлежно какво очаква… Не бяхме чути, тъй като такава среща бе отхвърлена ".

" Смятам, че за обществеността е доста значимо да знае какви задължения предстоят от стратегическа позиция и от всички останали за задачите на това държавно управление, което би трябвало да бъде образувано. В този смисъл аз считам, че криенето зад експертно държавно управление не е потребната формула на България, тъй като в действителност това прикрива съдружни взаимоотношения, които не би трябвало да бъдат забележими за необятната общност. Това е тип популизъм и демагогия…Липсва директната отговорност на субектите… Най-близко до нас стои програмно държавно управление с ясни цели, задачи… от лицата, които имат уговорките и най-голямото доверие да го сформират ".

Ако се стигне до връчване на мандат на нас, каквито искания нямаме, ще предложим програмно държавно управление, сподели още Марков.

Малко по-рано Николай Марков прикани създателя на партия " Величие " Ивелин Михайлов да се извини за изказванията си, че има " пробити " депутати, които ще поддържат кабинет на ГЕРБ и че групата се разпада:

" Направих персонална среща с него и депутатите и го попитах пред всички дали има данни, които може да даде на мен, на медиите или на прокуратурата за сходни въздействия, изясни Марков. Той намерено сподели, че няма. Това ми дава учредения да желая опрощение, с цел да можем да продължим ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР