Не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от

...
Не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от
Коментари Харесай

МВнР: Албанският премиер да спре с жлъчните подхвърляния и да се съобразява с изразните си средства

" Не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един държавен началник. Жлъчните подмятания в сходен невисок езиков указател не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско другарство. Очакваме албанският министър председател да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за участие в Европейски Съюз. " Това се споделя в позиция на българското Министерство на външните работи.

Повод за реакцията на външно министерство стана изявлението на албанския министър председател Еди Рама, който съобщи, че България е срам, по отношение на старта на договаряния за участие на РСМ и Албания в Европейския съюз.

" Настояваме за съблюдаване на положителния звук за другарство. На това равнище, от наша страна постоянно е било засвидетелствано цялото почитание, което изисква виновната позиция и равнището на междудържавните връзки. С Албания ни следва общо бъдеще. Политиците си отиват. Народите остават. Нашите нации имат общ интерес, който не би трябвало да бъде накърняван от неправилната преценка на един политик. Недопустимо е връзките сред страните да се трансформират в пленник на ексцентричността на сегашния албански министър-председател ", декларират още от Министерство на външните работи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР