Не вярвайте на тези три мита за косата. В мрежата можем

...
Не вярвайте на тези три мита за косата.
В мрежата можем
Коментари Харесай

Разбиваме още митове за миенето на косата

Не вярвайте на тези три мита за косата.

В мрежата можем да намерим доста разнообразни препоръки по какъв начин вярно да мием косата си, само че по същия метод ще намерите и доста легенди. Известният ютубър Брад Мондо разкри някои съвета, на които да не имаме вяра:

Мит №1: Трябва да нанасяме шампоан по цялата коса

Макар и да наподобява, че косата ни се омазнява по цялата дължина на косъма, истината е, че единствената наранена част е скалпът. Там се отделя себум, който в действителност основава неприятния резултат.

 Разбиваме още легенди за миенето на косата

Точно по тази причина и е нужно само да мием косата си покрай корена, като разнасяме шампоана с плавни придвижвания на пръстите напред и обратно. Така заобикаляме непотребното усложнение и раздробяване на косъма и почистваме задоволително добре.

Мит №2: Всеки се нуждае от друго количество шампоан

Следвайки наученото от последния мит, можем да стигнем до извода, че всеки има потребност от еднообразно количество шампоан, с цел да измие корените. Без значение дали косата ни стига до кръста, или е с къса подстрижка, отново ще ни би трябвало еднообразно количество шампоан.

А в случай че питате какъв брой тъкмо ни би трябвало – Мондо споделя, че е най-добре да използваме артикул, колкото две стотинки. Едната част от шампоана да нанесем в горната част на косата си, а другата в долната, покрай врата.

Мит №3: Ако няма пяна, има драма

Много хора считат, че в случай че шампоанът не прави добра пяна, евентуално и не измива задоволително добре. Всъщност пяната се основава само посредством добавени химикали, които просто усложняват формулата на продукта и не прибавят никаква изгода от него. Затова и количеството пяна, което отделя шампоана, не е мерило за качеството му.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР