Не вярвайте, че Русия иска мир, заяви украинският режисьор Олег

...
Не вярвайте, че Русия иска мир, заяви украинският режисьор Олег
Коментари Харесай

Не вярвайте, че Русия иска мир

Не вярвайте, че Русия желае мир, съобщи украинският режисьор Олег Сенцов на първата си конференция, откакто завърна в родината си след 5-годишен плен в Русия.

" Що се отнася до това дали Русия желае мир — на вълка зъбите му си остават на място, не се вълнувайте - не вярвайте в това. Аз нямам доверие. " - акцентира Сенцов, представен от организация " Укринформ ". На 7 септември се състоя замяна на пленници сред Украйна и Русия. Сред украинците, които се завърнаха в родината си, са 24-мата моряци, пленени при Керченския проток, както и 11 политически пандизчии, измежду които и Олег Сенцов. Режисьорът беше покорен през 2014 година в окупирания Крим.

Той добави, размяната не е стъпка към мир от страна на Русия, защото тя не се е отказала от аспирациите си към Украйна, съобщи News.bg. " Това, че сме тук, не значи, че Русия е подготвена да пусне Украйна, да даде Крим, да даде Донбас, да каже: живейте, както желаете. Не. Това няма да стане. Не чакайте " - сподели още Сенцов. Той счита, че Украйна може да си върне Крим единствено с танкове, не с дипломация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР