Не вярваме, че единственият начин да бъде гарантиран общественият интерес

...
Не вярваме, че единственият начин да бъде гарантиран общественият интерес
Коментари Харесай

Глас от Инерком също намеква, че сделката за ЧЕЗ може без държавно участие

Не имаме вяра, че единственият метод да бъде обезпечен публичният интерес по договорката с ЧЕЗ е страната да придобие дял в сдружението. Това е декларирала в писмен отговор до Reuters Милена Стоева, част от борда на шефовете на " Инерком България ".
Всъщност Стоева поддържа позицията на финансовия министър Владислав Горанов, съгласно който България има задоволително принадлежности да контролира договорката и без влизане на страната в нея. Горанов обаче уточни, че това е персонално негово мнение и че ще се подчини на общото решение на държавното управление да се търси метод за влизане в договорката от страна на българската страна.
" Съгласни сме с финансовия министър и не имаме вяра, че държавно присъединяване в българския бизнес на ЧЕЗ е единственият метод да подсигуряваме публичния интерес ", е споделила Стоева.
Към момента от " Инерком България " чакат до началото на април да бъдат подготвени анализите за вероятно влизане на българската страна в договорката, които ще се разработят в съдействие с ЧЕЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР