Не всяка страна би си признала, че се сблъсква с

...
Не всяка страна би си признала, че се сблъсква с
Коментари Харесай

Държавата, в която ще борят бума на полово предавани инфекции с безплатни презервативи

Не всяка страна би си признала, че се сблъсква с провокации във връзка с половото обучение.

Но Франция не се тормози да си го каже намерено. Президентът Еманюел Макрон даже споделя: " Не сме доста положителни по този въпрос. Реалността е доста, доста друга в сравнение с доктрина. "

И точно с концепцията да понижи разпространяването на полово излъчените инфекции през 2018 година френското държавно управление стартира да възвръща разноските за презервативи на физически лица, в случай че са закупени в аптека с рецепта от доктор или акушерка.
 Снимка 599096
 

Други дейности също бяха подхванати. По-рано тази година Франция направи контрацепцията за всички дами до 26-годишна възраст безвъзмездна. Преди това контрацепцията бе безвъзмездна за девойки на и под 18 години.

Предвид обаче че през 2020 и 2021 година Франция означи 30% нарастване на полово излъчените инфекции на национално равнище, очевидно спомагателни ограничения би трябвало да се приложат.

Точно това е към този момент решено във Франция и по-точно - презервативите да станат безвъзмездни за младежи на възраст от 18 до 25 години.

На събитие за здравето на младежите президентът Макрон разгласи новината и добави, че мярката ще бъде дейна от януари идната година. Хода той дефинира като " дребна гражданска война в предварителната защита " и посочи за младежите, че ще могат да вземат свободно презервативи от аптеките.

Тази нова мярка идва дружно с други здравни начинания, ориентирани към понижаване на разпространяването на полово излъчените инфекции, както и подобряването на достъпа до контрацепция. Сред тях са безвъзмездна незабавна контрацепция, която всички дами ще могат да вземат от аптеките, а за всички младежи до 26 години също и безвъзмездни прегледи за полово излъчени инфекции, като се изключи ХИВ, написа BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР