Не всички растения са еднакво добри като средства за пречистване

...
Не всички растения са еднакво добри като средства за пречистване
Коментари Харесай

Бръшлянът и люляка чистят въздуха, борът и върбата - не

Не всички растения са еднообразно положителни като средства за филтриране на въздуха. За това приказва в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Валентин Симеонов от Швейцарския федерален институт за технологии.

Изследванията демонстрират, че някои растителни типове гълтам фините прахови частици, до момента в който други отделят летливи субстанции, които усилват в допълнение замърсяването на въздуха.

Според Симеонов, който съветва общината в Лозана за засаждането на подобаващи растения, най-ефективни са брашлянът и люлякът. Докато дъбът, върбата и борът не способстват за пречистването на въздуха в градска среда.

Ученият уточни като съществени аргументи за мощното замърсяване на въздуха в София и огромните градове с най-опасните фини прахови частици е неограничения импорт на остарели коли на дизелово гориво. Според него ще бъде удачно да се вкарат данъчни облекчения за по-чистите газови коли, както и да се предизвиква потреблението на градски превоз.

Симеонов предложи и подмяната на керосиновите генератори, употребявани за зареждането на самолетите на летище " София ", с електрически, както към този момент се прави на доста места в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР