Не всеки знае как да готви броколи правилно, въпреки че

...
Не всеки знае как да готви броколи правилно, въпреки че
Коментари Харесай

Броколи – как да ги приготвите правилно

Не всеки знае по какъв начин да готви броколи вярно, макар че ги купува. Този вид зеле е скъп зарзават. Той се употребява в диетичните храни, както и в първите спомагателни храни за кърмачета. За да се запазят всички потребни свойства и съставни елементи, ястията от броколи би трябвало да дават отговор на предписанията и разпоредбите за готвене.
Зеленчукът съдържа доста витамини и минерали, които са доста потребни за организма. Освен това е подобаващ вид за здравословна и хипоалергенна диета.
Много хора не поддържат яденето на броколи. В множеството случаи, обаче, това се дължи на погрешно подготвен зарзават. Научете тайните на вярното готвене и се насладете на здравословни и вкусни броколи.
За да резервира зеленчукът оптимално потребните свойства, пригответе го на пара. За това не е належащо да имате специфичен апарат. Можете да приготвите броколи като употребявате решето и тенджера, както и в мултикукър, употребявайки специфична тава.
Как да готвите броколи? Следвайте тази поредност от дейности:
1. Изплакнете добре зеленчука в студена вода.
2. Попийте непотребната влага с кухненска хартия.
3. Разделете зелето на цветчета.
4. Поставете зеленчуците върху цедилка, горна решетка на пара или мултикукър.
5. Ако готвите в мултикукър, настройте таймера на 10 минути. Ако употребявате котлона - отбройте седем минути от момента, в който водата заври.
6. След посоченото време проверете готовността на зелето. За задачата се въоръжете с вилица или нож и пробийте цветче покрай основата. Ако приборите влизат елементарно, броколите са подготвени.
Сервирайте зелето като гарнитура с месо, правете салати с него или го яжте настрана. Позволено е да се поръсва със сол, билки или други подправки. Броколи със заквасена сметана или кисело мляко с горчица също са вкусни.
Можете да изпечете зеленчука във фурната. Така че зелето с италиански корени също ще резервира свойствата си. То може освен да се употребява като независимо ядене, само че и да направи чорба или пюре от него. Ето по какъв начин е вярно:
Солена вода
Зелето нормално се вари в подсолена вода. Тук не става дума за усета: солта оказва помощ на потребните съставни елементи да останат в зелето. Освен това, с помощта на този съставен елемент, неприятната мъка изчезва от усета на зелето.
Затова готвенето на броколи би трябвало да стартира с прибавяне на сол към водата. Не прекалявайте обаче.
 Броколи – най-важният артикул за здравето Броколи – най-важният артикул за здравето
Най-важният артикул за здравето са броколите, сподели лекарят и ефирен водещ Александър Мясников в ефира на телевизионния канал Руси...
Гответе го вярно
1. Използвайте огромна тенджера, с цел да запазите съцветията свободни.
2. Напълнете тенджерата с вода, поставете я на котлона и изчакайте, до момента в който заври.
3. Посолете и потопете съцветията в течността.
Следете времето
 Защо кълновете от броколи са толкоз потребни Защо кълновете от броколи са толкоз потребни
Кълнове от броколи оказват помощ против напрежението и онкологичните болести в ранен етап. Това сподели в изявление за bTV началник Силвена Роу. Причина...
Много е значимо зеленчукът да не се превари.
1. Дръжте пресните зеленчуци във вряща вода за към 5 минути.
2. Варете замразения артикул за към 10 минути.
Не забравяйте да ревизирате готовността на зелето с вилица.
Отстранете съцветията с решетъчна лъжица и поставете върху паница. Сварените броколи са подготвени

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР