Не всеки ваксиниран разпространява коронавируса. Много малка част от ваксинираните

...
Не всеки ваксиниран разпространява коронавируса. Много малка част от ваксинираните
Коментари Харесай

Имунолог: Не всеки ваксиниран разпространява коронавируса |

Не всеки имунизиран популяризира ковид. Много дребна част от имунизираните могат да станат преносители. Хората, които са имунизирани, имат по-малък вирусен товар. 

Това съобщи имунологът доктор Велизар Шиваров по Българска национална телевизия. А и в България имунизираните повече съблюдават ограниченията, добави той. 

По думите му в някакъв миг и у нас ще достигнем групов имунитет против COVID-19, само че това ще стане с цената на 70-100 000 жертви. 

Фактът, че броят на случаите нараства с подобен ритъм, ми приказва, че не е правилно изказванието за 1 към 4-5 регистрирани и нерегистрирани болни, съобщи експертът. 

Целта на имунизацията не е да защищава от второ, а от първо заболяване, добави доктор Велизар Шиваров. 

Има съществени научни доказателства, че даже преболедувалите е добре да се имунизират, тъй като построяват доста по-голяма отбрана, изясни имунологът. 

Клетките са обречени в един миг да умрат, тъй като няма потребност от тях. Когато се реваксинираме, ние споделяме на тези кафези - още има потребност от вас, стойте тук и се борете, сподели още доктор Шиваров. 

Той посъветва всички над 60 години да си слагат подсилваща доза ваксина след 6 месеца, а по-младите да обмислят опцията да го създадат след 8 месеца от втората доза. Имунологът акцентира, че имунната ни система също старее, както сърцето и всички органи в тялото ни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР