Не влагайте пари в маркетинга, освен ако не сте сигурни,

...
Не влагайте пари в маркетинга, освен ако не сте сигурни,
Коментари Харесай

Безсмислено похарчени пари за маркетинг - къде?

Не влагайте пари в маркетинга, в случай че не сте сигурни, че инвестицията ще ви се отплати. Това съветва Джефри Джеймс – постоянен създател в онлайн секцията за маркетинг на американското списание Inc. Той даде мотив за полемика с материал, озаглавен „ Топ 3 на методите, по които маркетингът хаби пари ”.

Ето какво разяснява.

„ Дори в сложни времена, фирмите харчат доста пари за маркетинг, надявайки се, че това ще докара до резултати в бъдещите продажби. За страдание маркетингът е една от тези области, в които е в действителност елементарно да се хабят пари. Ето и три известни метода това да се прави.

1. Брошурите.  Така и не разбрах странното удивление, което маркетинг групите изпитват от тях, тъй като от това, което виждам, клиентите съвсем в никакъв случай не ги четат. И, което е по-важно, брошурите окуражават неприятния табиет търговците да се преструват, че те ще продадат вместо тях. На процедура постоянно той се обобщава с израза „ Мога ли да ви изпратя листовка? ”. Единственият случай, в който брошурата е нужна, е когато евентуални клиенти разпознаят неналичието й като липса на наличие на пазара. Но, тези обстановки са относително редки.

2. Бранд рекламирането.  Всички реклами, които са свързани с вашия бранд, вместо с продуктите и услугите ви, са пари напразно. Брандът е резултат от две неща: 1.) качеството и изгодата от вашия артикул или услугата ви и 2.) по какъв начин се отнасяте към клиентите си. Начинът да подобрите марката си и да го извършите по-видим е като 1.) имате по-добри артикули и 2.) се отнасяте по-добре към клиентите си.

Изпитани истини за продажбите

3. Инструментите за продажби . Да бъда явен: мощното предпочитание на маркетинг групи да снабдят отделите за продажби с принадлежности за продажби като имейли за евентуалните клиенти, наставления и други са безусловно наложителни. Проблемът е в осъществяването. Много постоянно тези принадлежности отразяват метода, по който маркетолозите си показват, че евентуалните клиенти ще реагират. Ако има едно само нещо, в което съм сигурен, когато стане дума за връзките сред търговци и маркетинг, то е, че на търговците би трябвало да се дава опция сами да основават принадлежности за продажби. ”

Какво мислите?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР