Не виждаме политически партии или лица в паричните потоци от

...
Не виждаме политически партии или лица в паричните потоци от
Коментари Харесай

Христо Грозев: Не виждаме български политически партии или лица в паричните потоци от Кремъл

Не виждаме политически партии или лица в паричните потоци от Кремъл. Виждаме единствено избрани неполитически придвижвания, като “Военен съюз Левски”, да вземем за пример, твърди проверяващият публицист Христо Грозев пред Нова телевизия

“Знаем няколко имена на публицисти и медии, на които Кремъл заплаща за агитация у нас. Видяхме техни текстове, или препокриващо наличие, и в по-големи медии, по тази причина взехме решение да не ги публикуваме на този стадий, с цел да забележим дали и по-големите медии нямат подобен канал на финансиране”, сподели още журналистът.

Той изясни и по какъв начин се случва връзката сред Кремъл и българските медии или лица, които правят сходни услуги.

“Някои медии се обръщат с публична молба през съветски канали да бъдат финансирани. Такива молби нормално не се отхвърлят. След време с тях се свързват куратори, които стартират да им оферират текстове против избрани суми пари, които се заплащат в кеш. Услугата е евтина - тя варира според от размера на медиите. От 100 до 500 евро”, разясни Грозев.

Той разяснява и слуховете за здравословното положение на съветския президент Владимир Путин.

“Преди няколко месеца говорихме с един съветски олигарх, който е бил непосредствен с Путин. Тогава той съобщи, че Путин е тежко болен”, сподели Грозев и загатна за още един по-скорошен случай.

“Вчера излезе в допълнение удостоверение, че това е повече от слух, от режисьора Оливър Стоун. Той е прочут с това, че направи дълго изявление с Путин и го следваше из Русия в продължение на няколко месеца. В свое изявление Стой се изпусна в опит да изясни за какво Путин е тръгнал в тази война, като сподели, че той се бори с онкологично заболяване”.

Според журналиста глобите, наложени на съветските олигарски поради войната в Украйна, са вероятни да станат и мотив за прелом.

“Зад кулисите всички съветски олигарси са в потрес. Техния път към този удобен живот е вечно затворен. Остава въпроса дали същите тези олигарси, които сътвориха Путин през 2000 година, или техните синове и наследници, ще се осмелят да го махнат, защото системата на гнет и репресии, която той сътвори е страшна и знаем сигурно, че тези олигарси се опасяват за живота си”, разяснява Грозев и добави, че “ако гледаме аналитично, прелом от вътрешната страна би трябвало да се случи. Ако силовиците решат, че Путин им е неуместен, то лесния метод, по който те постоянно са боравили е трагичен случай”.

Грозев съобщи, че към този момент имат и задоволително данни за военните закононарушения в Буча. Събрани са доказателства за близо 960 случая свързани с многочислени цивилен жертви, като към 500 от тях могат да бъдат тълкувани като военни закононарушения.

“Само през вчерашния ден ние и наши сътрудници успяхме да идентифицираме хора, свързани с убийството на 12 невъоръжени мъже в Буча. Те се виждат на запис пуснат от “Ню Йорк таймс”, сподели проверяващият публицист и разясни, че има още 18 страни, с изключение на Международният престъпен съд, които са разкрили свои лични процедури за закононарушенията в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР