Не виждам защо на този етап бих оттеглил кандидатурата си

...
Не виждам защо на този етап бих оттеглил кандидатурата си
Коментари Харесай

Битката за БНБ: Гюров няма да оттегля кандидатурата си, Каримански бил доста амбициозен

Не виждам за какво на този стадий бих отдръпнал кандидатурата си за шеф на Българска народна банка. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната ” Андрей Гюров пред NOVA.

„ Харесвам спорта и надпреварата. В последна сметка съм подхванал тази стъпка и съм приел номинацията от „ Продължаваме Промяната ” най-много от отговорност към дилемите, които предстоят пред Българска народна банка ”, акцентира той.

„ Любомир Каримански е много упорит и към този момент се стреми към този пост към този момент три Народното събрание. Не чакам от него да изтегли своята кандидатура ”, добави Гюров.

Още през цялото време обединението сподели, че не се вършат сделки „ на мрачно ”. Всички договаряния и диалози, които протичат са в съдружен формат и когато е допустимо пред лицето на медиите и обществото, добави Гюров.

В последните дни напрежението в ръководещата коалиция пораства към поста началник на Българска народна банка. Андрей Гюров бе претендента на “Продължаваме смяната ”, а на “Има подобен народ” финансистът Любомир Каримански.

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов упрекна в неистина началника на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Причината – изявлението на Минчев, че претендентът на ръководещата коалиция е Андрей Гюров, и на думите на представителя на кабинета “Петков” Лена Бориславова, че Каримански има съмнителни петна в биографията си и че “нова КТБ не би трябвало да се допуска”.

В последна сметка се чака Народното събрание да избере нов гуверньор на Българска народна банка. Най-вероятно ще се наложи това да се случи с гласове от опозицията – ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР