Не виждам вариант, при който ще се стигне до това

...
Не виждам вариант, при който ще се стигне до това
Коментари Харесай

Даниел Смилов: ДПС прави опит за директно интегриране във властта

" Не виждам вид, при който ще се стигне до това Николай Денков да продължи да бъде министър председател. Всичко зависи, обаче, от договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС “, сподели специалистът. По негови думи ще има промяна на министри в новия кабинет, само че тя няма да е радикална. Той е на мнение, че Движение за права и свободи няма да има министри, само че партията е изиграла значима роля в конституционните промени. „ Те ще имат значима роля и при назначение на длъжности в регулаторите и в разнообразни конституционни органи “, съобщи пред Нова нюз политологът Даниел Смилов.

" Точно поради тази роля те ще могат да договарят избрани политики ", добави той.

" Делян Пеевски се държи като пълновръстен участник в ръководството. На ГЕРБ това не им пречи ", счита той.

По негови думи Чакъров постоянно е бил по високите етажи в йерархията на Движение за права и свободи, само че неговото лъчение за съпредседател е пристигнало внезапно и не е демонстрация на вътрешна народна власт в партията.

" Движение за права и свободи прави опит за непосредствено консолидиране във властта, само че към момента са надалеч от това ", съобщи политологът.

Смилов счита, че изборите в Съединени американски щати ще са основни.

" Ако Тръмп се върне във властта ще има отзив по целия свят ", предвижда той.

Политологът е на мнение, че това ще даде тласък на избрани партии в Европа и за Европейски Съюз може да настъпят сложни времена, защото Тръмп не е „ другар “ на съюза.

" Очаква се да се оформи политическа групировка към президента Румен Радев. Той се нарежда като партийна съпротива, употребява изострен език и чакам да даде поддръжката си за партия, изразяваща сходен вид настройки ", счита Смилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР