Не виждам ултиматум, а по-скоро един разговор какъв би трябвало

...
Не виждам ултиматум, а по-скоро един разговор какъв би трябвало
Коментари Харесай

Тома Биков: Няма ултиматум, а по-скоро разговор какъв да е профилът на външния министър

Не виждам ултиматум, а по-скоро един диалог какъв би трябвало да бъде профилът на министъра на външните работи и оттова и на останалите министри. Когато това държавно управление беше определено, имаше една поръчка, че в него не би трябвало вземат участие ярки политически фигури, по-скоро да има облик на експертно държавно управление - това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му, сега ПП-ДБ оферират Николай Денков, който има нулева експертиза във външната политика. Те желаят да заемат политически тази позиция на външен министър:

" Тяхната партия или групировка желае да ѝ се чува гласа в Европа през Министерството на външните работи, което единствено по себе си е скандал, изречено от човек, който заема премиерския пост сега. Колкото повече дълбаем в тази обстановка кой с какви мотивации желае да вземе въшно министерство, толкоз по-няма да решим въпроса ", сподели Биков.

Той счита, че даже и да се преформатира държавното управление не като експертно, а като политическо, Денков още веднъж не е подобаващ за поста външен министър:

"...защото ние се намираме в една доста комплицирана геополитическа обстановка - има доста тежък, многостранен и многопластов спор сред Израел и Палестина, имаме война в Украйна, имаме доста комплицирани процеси в Европейски Съюз и в световен мащаб, а ние стоим на границата на тези спорове. Сменят се и газовите коридори и в този миг желаеме да дадем това нещо на човек като господин Денков, който аз съм уверен, че не е чел даже дипломацията на Кисинджър. "

Не може да се опитва с хора, за които Министерство на външните работи ще обезпечава достъп до някакви значими политици, счита Тома Биков и попита - каква е концепцията му за българската външна политика.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР