Не виждам пряко отношение на разкритията от досиетата „Пандора“ в

...
Не виждам пряко отношение на разкритията от досиетата „Пандора“ в
Коментари Харесай

Политологът Стр. Делийски: България си е почти офшорна зона, важно е откъде са парите

Не виждам директно отношение на разкритията от досиетата „ Пандора “ в предизборната акция. Едва ли това ще е препъни камък пред претендентите. Това съобщи политологът Димитър Ганев от „ Тренд “ по Българска национална телевизия.

„ Тонът на господин Лозан Панов против съперниците му за президентския пост беше конфронтационен, само че това е обикновено. Има идея за предизборна акция за всеки един от тях. Панов би трябвало да се покаже друг от Радев и Герджиков. По-скоро това са главните кандидати за поста “, изясни Ганев.

„ Всички кандидати влизат в акцията, говорейки на най-близките си последователи, което е необичайно. Хубаво е да има инициативни комитети, тъй като по този начин партиите ще се свържат с гражданското общество. Ако погледнете структурата на трите инициативни комитети, тя е сходна. Това приказва, че е ориентирана един вид гражданска сила “, посочи Страхил Делийски.

„ В самата демократична общественост има разделяне. Основно предизвикателство за Лозан Панов е, част от демократичната общественост може да поддържат Румен Радев на първия тур. Инициативните комитети са скрити обединения. Брандираш претендентът, с цел да го направиш по-приемлив за гласоподавателите “, акцентира Димитър Ганев.

„ Става въпрос по едно и също време за два избора по друг метод. ГЕРБ ще имат интерес да преобладават в президентските избори, само че не и в парламентарните “, проучва Делийски.

„ Опасно е даден претендент, подсилен от една партия, да споделя, че не е неин претендент. Това може да му коства отдалеченост сред него и електората. Това разграничение от ГЕРБ може да не даде толкоз отрицателни резултати, поради ненависта към различния претендент. Вотът ще е поради общия зложелател – Румен Радев. Симпатизантите на ГЕРБ ще гласоподават за проф. Анастас Герджиков, макар разграничаването му “, предвижда Ганев.

Той добави, че изборната интензивност на тези избори ще е по-висока.

„ Не чакам някакви чудеса пред машините “, добави сътрудника му Страхил Делийски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР