Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат

...
Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат
Коментари Харесай

Вигенин: Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството

" Не виждам причина сътрудниците да се отделят от Има Такъв Народ, могат да не поддържат вота на съмнение. Да се опитат да се върнат на платформата, на която бяха определени. В рамките на седмица- две те предадоха своите гласоподаватели. Сигурно ще има потребност от лични промени в държавното управление ", съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на Народно събрание от квотата на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

По думите му напрежение в Народното събрание има.

" Нищо в пленарната зала не се е решило с физическа мощ, въпрос на гласове и политическа воля. Има болшинство, което в отрицателен смисъл е в положение да събере задоволително гласове, с цел да в профил ръководителя на Народно събрание. Тези партии явно имат съвпадащи ползи. Вотът на съмнение не е превдварително решен, тъй като там има по-различен залог. Може би до сряда, когато ще се гласоподава, ще настъпи усмиряване на обстановката ", уточни той.

Според него Българска социалистическа партия няма да се бърка в избора на възможен нов министър председател.

" Основна задача на Политическа партия е да обезпечи болшинство, не е наша задача. Към тях са и рецензиите, ние заставаме твърдо за тях. Възразявам да се приказва, че едни депутати може да бъдат пазарувани. Радев може да поддържа държавното управление в по-голяма степен ", счита Вигенин.

Той не счита, че подкрепилите ГЕРБ ще постъпят разумно.

" Не мога да си показва какво ниво на политическа хигиена биха имали гласувалите за събаряне на държавно управление по предложение на ГЕРБ. Властта има проблем с поддръжката след отдръпването на Има Такъв Народ, само че той може да бъде решен ", акцентира Вигенин. И добавя, че в случай че има метод недоволството на Има Такъв Народ да бъде преодоляно и те да се върнат в обединението, той би го подкрепил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР