Не виждам прехвърчане на искри. Президентът казва, каквото хората казват.Така

...
Не виждам прехвърчане на искри. Президентът казва, каквото хората казват.Така
Коментари Харесай

Асен Василев за президента: Казва, каквото хората казват

" Не виждам прехвърчане на искри. Президентът споделя, каквото хората споделят ".

Така финансовият вицепремиер и министър Асен Василев разяснява през днешния ден следващата рецензия на президента Румен Радев към държавното управление - този път по отношение на сметките за ток.

" Времето за разбори изтече, чакаме резултатите. Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинеят токът и газът, и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се рискът от банкрути и загуба на пазари ", съобщи от Пловдив малко по-рано денем Радев, визирайки " анализите ", които държавното управление все афишира, че ще прави преди да пристъпи към някакво деяние.

По думите на Василев и президентът, както и хората, желал нещата да се случват бързо. Но регистрира, че новоизбраният състав на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) работи едвам от седмица и прикани: " да дадем 2-3 седмици на новия регулатор ".

Василев съобщи още, че във връзка с бизнеса обезщетителният механизъм е признат и работи от декември и това към този момент е отразено в сметките за електрическата енергия. Що се отнася до битовите консуматори (а там работи мораториум до края на март) - " в най-скоро време чакаме решение ". Какво - вицепремиерът не уточни.

Но акцентира, че рецесията е в цяла Европа, освен в България и всички са изправени пред взимане на решения " адхок ".

Иначе по тематиката с АЕЦ " Белене ", по която през вчерашния ден Българска социалистическа партия разкритикува съдружния си сътрудник " Продължаваме промяната ", вицепремиерът отново употребява думата " разбор ". Такъв щял занапред да се прави - от какви тъкмо нуклеарни мощности има потребност страната - дали от построяването на втората атомна централа или от спомагателни мощности в АЕЦ " Козлодуй ".

Напрежението от през вчерашния ден бе подбудено от недвусмислените изявления на премиера Кирил Петков, че кабинетът няма да прави действия към построяването на " Белене ". От левицата реагираха, като го пратиха да чете съдружното съглашение, в което е записано, че нови нуклеарни мощности ще има, без да се показва къде и какви. Т.е. АЕЦ " Белене " не е изключение.

Но всичко това ще се случи след... разбор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР