Не виждам някаква кой знае каква промяна в политическата обстановка

...
Не виждам някаква кой знае каква промяна в политическата обстановка
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Не виждам шанс за реализация на втория мандат

Не виждам някаква кой знае каква смяна в политическата конюнктура в последните дни, с цел да считаме, че има някакъв късмет за реализация на втория мандат. Ако има някакви шансове, те минават през третия мандат. Да забележим дали има някой, който би се нагърбил със задачата да построи избрана форма на консенсус. Оставам песимистичен. Това съобщи по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев. 

" Проблемът не е дали някой може да поддържа избран състав на кабинет. Проблемът е, че не може да се сформира болшинство, тъй като никой не желае да заплаща висока политическа цена ", посочи политологът.

" Ако се даде мандат на " Демократична България " и тя предложи някакъв кабинет, който се гласоподава от болшинство, то не значи, че това ще бъде ръководещото болшинство. Защото те могат да имат няколко болшинства. Хартиената бюлетина да вземем за пример е едно болшинство, само че по какъв начин ще ръководи държавно управление на " Демократична България " с болшинство от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Трябва да се подпише съглашение ", изрично съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР