Не виждам нищо смущаващо, че работим в правилна посока с

...
Не виждам нищо смущаващо, че работим в правилна посока с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не виждам нищо смущаващо, че работим в правилна посока с ДПС

Не виждам нищо смущаващо, че работим в вярна посока с нашите съперници. Не сме някаква джамахирия, където един човек да взема решение какво да се случва. Така съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов разяснява пред БНР общите гласувания на обединението с ГЕРБ и Движение за права и свободи по редица основни законопроекти. Той загатна, че даже има конституционно болшинство, което да застане зад техните оферти за промени в главния закон на страната.

Днес " Продължаваме промяната - Демократична България " ще показа своите хрумвания за промяна в Конституцията. Иванов уточни няколко основни, по думите му, оферти. Сред тях са връщането на самостоятелната конституционна тъжба, ограничението на ролята на служебните кабинети и оповестяването на Деня на българската книжовност и култура (24 май) за народен празник.

" Днес ще представим наш план, само че в него има общи хрумвания и с други политически сили. Има конституционно болшинство, което ще застане зад тях. Имаме необятен консенсус. На база на тези текстове и дружно с оферти на ГЕРБ, Движение за права и свободи и евентуално други партии, в конституционната комисия ще се създаде окончателната версия, която да се гласоподава в пленарна зала ", изясни Иванов.

Той не се нае да предвижда по кое време могат да бъдат осъществени измененията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи преди дни, че те могат да станат до края на годината. Според Иванов основно е каква поддръжка ще има от другите партии, тъй като от това зависи дали ще има 180 гласа, които разрешават по-бързото им приемане.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " добави, че с интерес ще следи дейностите на другите партии в Народното събрание, които неведнъж са заявявали, че ще поддържат такива промени. Иванов акцентира, че само с " Възраждане " ще има доста по-сложни диалози, защото прокремълската партия има друга концепция за световното развиване на България.

Той изрази упования идната седмица бюджетът на страната да бъде признат. Определи го като подготовка за идващия постоянен бюджет, по който ще стартира работа скоро след приемането на този за актуалната година.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР