Не виждам никаква причина Румъния и България да бъдат разделяни

...
Не виждам никаква причина Румъния и България да бъдат разделяни
Коментари Харесай

Крум Зарков: Изпълнили сме всички технически условия за прием в Шенген

Не виждам никаква причина Румъния и България да бъдат разделяни при приемането си в Шенген.Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков, разяснявайки започващата в неделя среща на специалисти от 15 страни, които ще проучват обстановката с приемането на България и Румъния в Зоната за свободно придвижване.
" Не виждам за какво Румъния да има по-голям късмет от нас. Ние имаме идентични права. Още повече за Шенген нещата еволюират в вярната посока ", добави той. 
Според него тази среща е поискана – и от София, и от Букурещ, с цел да се показва, че са осъществявания всички параметри от техническа позиция. „ Решението ще е политическо, само че следствията от него са на практика. Има напън, явен и мощен по турската граница, която е външна за Европейски Съюз и би трябвало да бъде обезпечена със силите, които имаме, а не да ги разпиляваме. Става дума и за добито от България на по-дълбоко консолидиране в европейското пространство ”, акцентира той.
По думите му се борим с чувството за безвластие и неналичието на правдивост от години и сякаш не напредваме нито на йота.
„ Реформите ще се усетят, когато минем от високопарните изречения и непрекъснатите обвинявания към работа и слагането на проблемите там, където са. замерянето на разнообразни институции с това кой е отговорен и кой е опънал чадър, прикрива обстоятелството, че единствено в случай че нито една от институциите – чадър е вероятен. Дори една да работи – чадър не би бил вероятен в нито една. Тоест изводът е, че нито една институция не работи на задоволително равнище – и не става въпрос единствено за Съдебната система ”, акцентира той.
Той разяснява и въпроса дали фигурата на основния прокурор в лицето на Иван Гешев ли е казусът на Съдебната система или методът по който е конструирана тя. „ Проблемът е и в двете. Чувам по какъв начин се споделя от страни – вие се концентрирате единствено върху фигурата на основния прокурор и това не е вярно. Но въпреки това не е единствено това и не би могло да е единствено това. Преди да приказваме за Велико национално заседание и промени в Конституцията би трябвало да помислим какво можем да създадем в границите на тази. На първо място да я съблюдаваме ”, безапелационен е той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР