Не ви трябва специален повод, за да приготвите вкусни усмихнати

...
Не ви трябва специален повод, за да приготвите вкусни усмихнати
Коментари Харесай

Усмихнати тиквени пайчета

Не ви би трябвало специфичен мотив, с цел да приготвите вкусни усмихнати тиквени пайчета, както не ви би трябвало специфичен мотив, с цел да извършите хората щастливи

Необходими Продукти

Тесто


● брашно - 200 г
● краве масло - 80 г
● захар - 3 с.л.
● лешници - 3 с.л. смлени
● яйца - 1 бр.
● вода - 1 - 2 с.л.
● сол - 2 бр.
● лимонова кора - на 1 лимон
● есенция ром - 3 - 4 капки

плънка


● тиква - 300 г
● краве масло - 20 г
● портокалова кора - настъргана на портокал
● канела - цейлонска
● захар - 1 с.л. или стевия на кристали

Начин на подготвяне

От брашно, смлените лешници, маслото, яйцето, ароматите, солта и студената вода. Замесва се тесто с бързи придвижвания. Прави се на топка, увива се със стреч фолио и се прибира в ледник за 30 минути.

През това време обелената тиквата се нарязва на дребни кубчета, слага се в тенджера, прибавя се 1-2 с.л. краве масло, кората на портокал, захарта, задушава се до подготвеност за към 15 минути. Изважда се и се намачква или пасира.

Фурната се включва да загрява на 180 градуса.

Тестото се изважда, в случай че е нужно, се оставя да се отпусне. Тъй като е ронливо, може да не се разточва на огромна кора, а да се работи на стадии.

Изрязвате си образец във форма на тиква от хартия за печене, които поставяте върху разточеното тесто. Нарисувайте върху хартията каквато форма ви харесва на тиква. Изрязватe тиквените усмивки с островърхо ножче, с което изрязвате и триъгълничета на разточените пайчета.

За едно пайче се изрязват две кори, като едната е с изрязаните триъгълничета, а върху другата поставяте пасираната тиква 1 с.л., защипвате с леко прилепяне, като ползвате вилица.

Може да се наложи да изстудите във фризера на два стадия при подготовката. Първо изрязвате, оставяте във фризера. После разточвате и изрязвате другите четири форми и отново във фризера, като вадите първите и слагате тиквата, както описах нагоре.

Тиквените пайове се пекат за 20 -30 минути в зависимoст от фурната. Изваждат се, охлаждат се и се изваждат деликатно, с цел да не се натрошат. Пайчетата тиквени усмивки са една вкусна изненада за вашите близки и другари.

Непременно си ги пригответе.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР