Не ви познавам - новият роман на Теодора Димова, ще

...
Не ви познавам - новият роман на Теодора Димова, ще
Коментари Харесай

Романът "Поразените" на Теодора Димова има продължение

Не ви познавам " - новият разказ на Теодора Димова, ще излезе до края на година, заяви издателство " Сиела ". Той е самобитно продължение на " Поразените " (2019),, както и с влиятелната

В " Не ви познавам " една от внучките на основните героини в " Поразените " се изправя пред видоизменения кървясъл гнет от предишното, само че същността на злото е същата. Защото децата и внуците на палачите не престават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите не престават да бъдат жертви. А прочитът на историята още веднъж е зависещ на прогнила координатна система ", се споделя в прессъобщението на издателството.

" Не ви познавам " ще има предпремиера по време на Празниците на изкуствата " Аполония ", която ще се състои на 1 септември от 18:00 ч в художествена изложба в Созопол. Откъси от романа ще бъдат четени от артиста и режисьор Стоян Радев, а самата Теодора Димова ще опише малко повече детайлности за работата си по романа и неговото издание.

Теодора Димова (62) е измежду най-известните и четени български писатели. Авторка е на 9 пиеси, измежду които са " Без кожа ", " Змийско мляко ", " Кучката ", " Любовници ", " Невинните " и други, играни в разнообразни театри в страната и чужбина.

 ПоразенитеС код Dnevnik100 получавате най-малко 10% отстъпка

През 2006 година романът ѝ " Майките " завоюва премията за източноевропейска литература на Bank Austria и KulturKontakt. Книгата има 11 издания в България и е оповестена на 9 езика, сред които немски, френски, съветски, полски, маджарски, словенски и други През 2010 година Димова е отличена и с националната премия " Христо Г. Данов " за българска художествена литература за романа " Марма, Мариам ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР