Не успях да спечеля купата, но играта ми бе достойна

...
Не успях да спечеля купата, но играта ми бе достойна
Коментари Харесай

Нургюл Салимова с лично признание: Много съм горда от постигнатото!

" Не съумях да печеля купата, само че играта ми бе почтена за край, може би опитът не бе задоволителен. Аз съм доста горда с постигнатото. Усетих поддръжката на доста българи и хора от целия свят, благодаря за което. Това ме зареди с доста позитивна сила ", разяснява тя на конференция.

 

Салимова призна пред родните медии, че последните месеци и седмици са и били напрегнати и стресиращи, само че пък се усеща задоволена, че е съумяла да завоюва 6 мача в Баку.

 

" Самата аз се усещам по-уверена от шахматна позиция, видях, че не съм толкоз надалеч от най-хубавите в света. Вярвам, че са нужни може би спомагателни треньори, защото това е доста сериозен шампионат, това е опция, която не се появява всеки ден, да играеш в Турнира на претендентките. Но преди този момент има и други шампионати, тъй че в никакъв случай не съм серпантина да работя ", уточни тя. 

 

" С това класиране получих право на присъединяване в Турнира на претендентките през месец април в Торонто, където ще бъде избран съперник на международната шампионка по шахмат за дами. Този шампионат ще изисква доста подготовка, само че това върша от детството си ", сподели още Салимова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР