Не украинският президент Володимир Зеленски, а украинският посланик у нас

...
Не украинският президент Володимир Зеленски, а украинският посланик у нас
Коментари Харесай

Не Зеленски, а украинският посланик е пратил писмото до парламента |

Не украинският президент Володимир Зеленски, а украинският дипломат у нас Виталий Москаленко е пратил писмо до българския парламент с претенции за съответна помощ. Това посочи през днешния ден Москаленко в изявление за bTV.

В сряда, след седмици напрежение и слагане на ултиматуми за овакантяване на обединението от страна на Българска социалистическа партия, депутатите в последна сметка взеха решение, че България няма да изпраща оръжия на Украйна, а единствено ще ремонтира украинска военна техника. Твърдеше се, че до това решение се е стигнало откакто в деловодството на Народното събрание е постъпило. Но през днешния ден Москаленко опроверга информацията, че създател на писмото е украинският президент.

" Да се даде военна помощ за Украйна е въпрос на виновна позиция на политическите сили. Аз почитам позициите и на ГЕРБ, и на Христо Иванов, и на Кирил Петков. Мога да схвана и позицията на силите, които отхвърлят даването на каквато и да е помощ. Това е въпрос на вътрешнополитически битки.  В случая с писмото, което пратих до Народното събрание, то не беше на Зеленски, а персонално мое. Съдържанието беше съответно и ясно. Там беше изказано какво пожелателно бихме желали да получим - поддръжка за участие в НАТО, обезпечаване на сигурност на границите за бежанците и подсигуряване на експорт на зърно ", съобщи Виталий Москаленко. 

Той твърди, че просто е решил да притегли вниманието на българския парламент с писмото си - за нещата, които към този момент са били контрактувани на срещата сред Петков и Зеленски в Киев.

" Ние ще намерим пари за ремонта на военна техника. По време на война се дава и последната риза. Всяка една страна, която е в ситуацията на Украйна, има потребност от муниции, танкове, затваряне на небето и взаимност. За листата, който направих, изходих от това - от какво още се нуждаем в тази обстановка ", изясни Москаленко. 

Според него е доста значимо да се помогне с износа на зърно от Украйна, което е блокирано поради развалената инфраструктура и завзетите от Русия пристанища. Украйна също по този начин има доста огромна потребност от филантропична помощ, медикаменти и облекла.

" Украинските бежанци в България питат какво ще се случи с тях след 31 май - те няма да бъдат оставени на улиците, а просто ще се реалокират в други почивни станции при започване на летния сезон. Вярвам в позитивното развиване на казуса ", каза още украинският дипломат у нас Виталий Москаленко. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР