Не участваме в избора на управляващи. Отговорност на българите е

...
Не участваме в избора на управляващи. Отговорност на българите е
Коментари Харесай

Кенет Мертен: Не участваме в избора на управляващи в България

Не участваме в избора на ръководещи. Отговорност на българите е да избират, кой да бъде в ръководството и кой да ги ръководи. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати Н.Пр. Кенет Мертен.

„ Не се занимаваме с такива неща. Твърдо имаме вяра, че това е избор в съответния случай на българския народ. Затова се организират избори, по тази причина хората гласоподават. Отговорност на българите е да избират кои да са в ръководството. Ние сме подготвени да работим с тези, които българите изберат “, съобщи посланикът на Съединени американски щати пред Българска национална телевизия.

$Всеки дипломат, където и да е, има за върховен приоритет грижата за благоденствието на американските жители и бизнес. Това е преди всичко за всеки дипломат. За България по-конкретно, желаеме да забележим спомагателен продан на хора, т.е. повече туристи, само че и повече бизнес продан. Бизнесмени от Съединени американски щати да идват тук, както и български предприемачи да обмислят вложения в Съединени американски щати. Това ще е потребно и за двете страни. Ще поддържаме колкото е допустимо напъните на България за по-силна интеграция в европейските структури. Готови сме да работим взаимно за рационализация на въоръжените сили. И приветстваме поддръжката на България за Украйна, сподели още той.

" Това, което ние като посланици вършим, е да се застъпваме за политиките, които Съединени американски щати поддържат. В Европа поддържаме нашите съдружници, трансатлантическата ориентировка на нашите другари и съдружници. Но не участваме в избора на ръководещи. Не реализираме надзор върху избора на който и да било. Не се занимаваме с такива неща. Твърдо имаме вяра, че това е избор – в съответния случай – на българския народ. Затова се организират избори, по тази причина хората гласоподават. Отговорност на българите е да избират кои да са техните водачи и кои да са в ръководството. Ние сме подготвени да работим с тези, които българите изберат ", съобщи той.

" Няма да злоупотребявам за дейностите ни в бъдеще. Имаме „ Магнитски “ като прийом за подкрепяне на приятелите и съдружниците при укрепването на върховенството на закона. Към момента не преглеждаме спомагателни стъпки. Но това остава инструмент, който държавното управление на Съединени американски щати може да употребява ", отговори той на въпроса дали ще има допълнение в листата " Магнитски.

" Високо ценим всичко, което българското държавно управление направи в поддръжка на Украйна през последната година и половина. Също по този начин оценяваме метода на сегашното държавно управление, който можем да определим като по-решителен. Високо оценяваме това, което кабинетът разгласи, че ще прави за Украйна. Мога умерено да заявя, че сме доста задоволени от ролята, която България играе. Не считам, че изпращането на бойци в Украйна е в дневния ред на който и да било ", разяснява дипломат Мертен.

" Бихме желали да забележим по-малка взаимозависимост от Русия в избрани сфери, като енергетиката да вземем за пример. Напълно разбираме историческата значителност и роля, която Русия е изиграла, да вземем за пример за независимостта на България. Не желаеме да изтриваме или омаловажаваме това. Нашият проблем не е с Русия. Русия е съдействала доста за света в региона на науките и изкуството. Има извънреден принос в културата въобще. Но властта в Русия предприе стъпки, които остро осъждаме и считаме за рискови за всички ни, по целия свят. Нашата цел е да се подсигурява, че властта ще си понесе последствията - и експанзията няма да бъде позволена повече ", сподели още дипломатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР