Не цената на горивата, а липса на резерви в основния

...
Не цената на горивата, а липса на резерви в основния
Коментари Харесай

ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО: Армията остава без гориво?

Не цената на горивата, а липса на запаси в главния снабдител за потребностите на Министерството на защитата може да блокират армията, алармират чудесно осведомени източници на Lupa.bg. Стопирането на износа от рафинериите в Гърция и Румъния дружно с труса на колоса " Лукойл " може да докара до рецесия и за керосина и дизела за изтребителите и танковете.

Основният снабдител на горивата за Въоръжените сили е " Бент ойл ", записана у нас с ръководещи публично Бисер Естатиев и Димитър Радев, само че известна като компания на Младен Михалев - Маджо, който министър председателят Кирил Петков неотдавна вкара в листата си за основния прокурор Иван Гешев. Друият състезател, печелещ публичните поръчки в защитата за бензин, е " Сакса " ООД на Крум Атанасов Димов, оперираща известна верига бензиностанции. И тя обаче доставя горивата си главно от " Нефтохим ".

Неприятната детайлност в допълнение за новия министър на защитата Драгомир Заков е, че чак на 15 март следва отварянето на новите предложения за снабдители, а пликовете с предложенията по процедура за директно договаряне, както Lupa.bg разкри, от дълго време са на тезгяха - евентуално до момента в който Стефан Янев стана боен министър след премиерския си мандат. До 15 март оперират фирмите по контракти, подписани с МО от Красимир Каракачанов през 2019 година

Това значи, че в случай че офертите са на компании, чиито горива минавата през `Лукойл " България, е прекомерно евентуално да се стигне до блокаж и приземяване на бойната авиация и застопориране на бойната техника в Сухопътните войски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР