Не трябваше да разхлабваме мерките. Винаги съм казвал, че трябва

...
Не трябваше да разхлабваме мерките. Винаги съм казвал, че трябва
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Трябва да се готвим за най-лошото, някои болници ще станат изцяло за COVID пациенти

" Не трябваше да разхлабваме ограниченията. Винаги съм казвал, че би трябвало да има баланс сред медицинските визии и икономическите ограничения. В момента обаче здравната позиция би трябвало да е водеща, тъй като към този момент съществено се заплашва живота на хората ". Това сподели пред проф. Генчо Начев, изпълнителен шеф на УМБАЛ " Света Екатерина ".

Според него няма място за суматоха, само че в случай че в този момент не се вкарат ограничения, " един ден на фона на доста жертви, ще ни питат за какво не сме ги въвели ".

Проф. Начев съобщи, че би трябвало да се готвим за най-лошото и ще се наложи някои лечебни заведения напълно да станат за Коронавирус пациенти.

" Има напрежение в системата и лечебните заведения, виждаме го всеки ден. Преди месец-два дори под 50% от леглата бяха заети, през днешния ден към този момент минахме 75% ", добави той.

По думите му повода за високата ни смъртност е неспазването на ограничения и неналичието на отговорност в обществото.

" Ще излезем от тази затегната бримка, когато броят в процентно положение на преболедували и имунизирани надвиши 75% ", сподели още проф. Начев.

Според него здравната система е изцяло готова за имунизационния развой, само че сега няма ваксини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР