Не трябва СЕМ да се разглежда единствено като санкционен инструмент,

...
Не трябва СЕМ да се разглежда единствено като санкционен инструмент,
Коментари Харесай

Кандидатът на „Възраждане“ за СЕМ: Не трябва регулаторът да се разглежда само като санкционен инструмент

Не би трябвало Съвет за електронни медии да се преглежда само като санкционен инструмент, счита Тодор Беленски, претендент за член на регулатора. Той е номинация на ПГ на " Възраждане ".
Освен него, останалите двама претенденти за членове на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание са Симона Велева - предложение на " Продължаваме Промяната ", и Пролет Велкова - на " Демократична България ".

Кандидатът на " ИТН " Мартин Карбовски се отдръпна.

Номинацията ми е, с цел да се чуе гласът на нещо друго, изясни Тодор Беленски.

Според него би трябвало деликатно да се следи медийната среда в България и в случай че има дезинформация, и тя е поредна от страна на медия, група от медии, персони, би трябвало да има глоба . Но, акцентира той, по никакъв метод не би трябвало регулаторът да се преглежда само като санкционен инструмент, той би трябвало да основава философия.

Затова, съгласно него, полемиката с останалите претенденти е доста значима, с цел да се дефинира какъв регулатор желаеме да имаме. Трябва да се разиска дали Съвет за електронни медии не би трябвало да се реформира като институция, добави Беленски в отговор на журналистически въпрос.

В отговор на въпрос за възбраната на съветски медии у нас той разяснява, че ние не водим война и освен това състояние би трябвало да забележим всички гледни точки. 

По думите му, изключително във време на война както е в този момент - действителна, икономическа и осведомителна, има потребност от хора, които в действителност да пазят плурализма, свободата на словото, тъй като в противоположен случай не можем да приказваме за правова страна. " Мога да обещая, че, в случай че в последна сметка бъда определен, твърдо ще не отстъпвам тези правила ", увери претендентът.

И добави, че " няма да изложи гилдията ".

Смятам да спазвам това, което написа в " дебелите " книги, да бъда един експерт, добави той. Според него медийният регулатор е една от опциите да оправим медийната си среда. Оттам нататък всичко идва от нас, в случай че всеки един от нас съблюдава тези правила, считам, че нещата ще се получат и в действителност обществеността ще получи медиите, които заслужава, посочи Тодор Беленски.

Той е приключил е публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ", а сега е докторант по публицистика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР