Не трябва да се забравя тази агресия, която връща много

...
Не трябва да се забравя тази агресия, която връща много
Коментари Харесай

Валери Симеонов за Крим: Ако такива действия останат без последствия, тежко ни и горко ни

Не би трябвало да се не помни тази експанзия, която връща доста страници обратно в човешката история, сподели вицепремиерът Валери Симеонов на полемика " Четири години от окупацията на Крим " проведена от " Европейски съвет за външна политика ". " Боя се самичък от себе си ", стартира късото си изявление Симеонов и посочи, че не приказва като вицепремиер, а като ръководител на НФСБ и политик.

" Няма по какъв начин да приемем такава интервенция, една такава нападателна акция при която се лишава територия от друга страна ", сподели Симеонов. " Такива дейности са неприемливи, само че въпреки това няма по какъв начин, с огорчение да не отбележим, че и реакциите не са такива, каквито би трябвало да бъдат. С тези меки ограничения, които бяха взети от Европейския съюз и като цяло международната общност, резултатите естествено са никакви. Когато има акт на експанзия, на нарушване на интернационалните правила и право, демократичните страни би трябвало да са единни, а не да се водят от личните си стопански двустранни връзки с Русия, в съответния случай " счита Симеонов. " Ако такива дейности останат без последици, тежко ни и горко ни на всички. Един път ще бъде Украйна, различен път друга страна, трети път на друго място може да се повтори този опит и от тази нежна непоклатимост в Европа нищо няма да остане ", добави вицепремиерът.

Симеонов за следващ път е на противоположно мнение от съдружния си сътрудник Волен Сидеров, който даже е посещавал Крим, съгласно посланика на Украйна

Рефат Чубаров, ръководител на меджлиса на кримските татари, описа събитоята от 26-27 февруари, когато се появяват " зелените човечета " и опитите на кримските татари да защитят законната власт власт на Кримския полуостров. На 14 март, петък, помня този ден, 50 000 жители на Крим по апела на неджлиса излязоха с плакати по пътищата " Путин не желаеме война " а през това време войските на Русия завземали стратегически позиции.

" Русия трансформира Крим във форпост. Всички ракетни комплекси и самолети са ситуирани в Крим ", сподели Чубаров. Според него Русия възобновява концепцията си от Съюз на съветските социалистически републики за преобразяване на полуострова в един непотопяем авионосец.

Чубаров описа, че кримските татари за следващ път са подложени на изселване, защото не са лоялни на съветската власт. Майка ми беше депортирана от Сталин, тя е в Крим, а в този момент аз съм депортиран, сподели Чубаров. " В Крим имаше 7 учебни заведения с украински език, в този момент нито едно. Имаше 14 учебни заведения с татарски, в този момент откриват съветски класове в тях и скоро няма да ги има ", описа Чубаров. " Крим интензивно го напущат хора в търсене на по-добро бъдеще. Не желаят да вървят в казарма, паспортите им не са годни, а желаят да пътуват ", добави той

Путин би трябвало да бъде изолиран дотам, че неговото обграждане да възстане , счита ръководителят на междлиса на кримските татари.

Политологът Огнян Минчев обърна внимание на последствията от окупацията на Крим за България, които са увеличение на пропагандата и изостряне на хибридната война. " България е била постоянно с две лица – демократично съвременно гледащо на заапд и друго което гледа на изток ", сподели Минчев. Според него конфликтите сред двете групи зачестиха в резултат на спора в Донбас.

Политологът Даниел Смилов обърна внимание върху прецедентите, които се дават за образец, като опрощение за анексирането и най-честият от тях е Косово. " В случая с Косово имаме над 100 страни признали този политически индивид, 23 от 29 в Европейски Съюз, Съединени американски щати и главните демокрации ". Разликата е явна счита Смилов, защото анексирането на Крим е покрепено единствено от шепа страни. Когато има правонарушение, би трябвало да има някакви наказания, сподели още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР