Не трябва да се отказваме от по-нататъшното придобиване на самолетите

...
Не трябва да се отказваме от по-нататъшното придобиване на самолетите
Коментари Харесай

Бригаден ген. Спасов: Много закъсняхме със сделката за Ф-16

Не би трябвало да се отхвърляме от по-нататъшното придобиване на самолетите Ф-16. Ние ужасно доста закъсняхме и по тази причина в този момент наподобява, че сме притиснати в ъгъла. Сега бързо би трябвало да обмислим какво ни е належащо – съоръжение и въоръжение. Това разяснява в студиото на Нова ТВ бригаден военачалник Спас Спасов.

За да може независимо да пазим небето си, са ни нужни 72 бойни самолети, посочи той.

Спасов изясни, че става дума за многофункционални самолети, с доста положителни качества, тъй като с изключение на да носят еърполисинг, могат да взе участие във военни интервенции, както също по този начин може да координира дейностите на всички останали системи, т.е. той има цялостна оперативна съгласуемост. Всеки аероплан може да работи и на земята, като един самобитен тренажор – водачите да се упражняват в разнообразни обстановки, изясни той.

Пилотите и сега се образоват, тъй че когато ги получим за напълно малко време водачите ще могат да летят на тях – да правят еърполисинг, а по-нататък и потреблението им по морски и наземни цели, уточни някогашният авиатор.

Спасов счита, че до момента в който чакаме тези самолети, е добре да се вземат още 10 самолета втора употреба на лизинг, на които нашите водачи да могат да летят. Трудно е да се реализира сходна договорка, тъй като трябват доста пари. Но анализите на нашите икономисти и политици могат да създадат сметка защо време да бъде направено разсрочено заплащане.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР