Не трябва да изнасяме българско оръжие за Украйна и стоки

...
Не трябва да изнасяме българско оръжие за Украйна и стоки
Коментари Харесай

Нинова: Не трябва да изнасяме българско оръжие за Украйна и да налагаме санкции на Русия

Не би трябвало да изнасяме българско оръжие за Украйна и артикули и технологии с двойна приложимост. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова по бТВ. По думите й все още няма и такава поръчка.

Според нея българският парламент е взел решение единствено за филантропична помощ и по този начин би трябвало да остане.

" За нас това, което става в Украйна, е война. За нас решението на спора е в прекъсване неотложно на военните дейности и сядане на масата на договарянията. На трето място, ние сме срещу глобите против Русия. Не от през днешния ден, не от през вчерашния ден, от години наред, в това число от първия спор в Украйна. Смятаме, че те не водят до резултата. Второ, считаме, че от тези наказания страдат народите. Ще пострада българската стопанска система, българската енергетика, българския народ. Заставаме на позицията на българския на Призоваваме всички да не употребяват актуалните събития, с цел да зачертаваме историята си ", сподели още Нинова.

По думите й в тази обстановка си подреждаме целите. " Да помогнем на бежанците, на тези деца, майки, които ги виждате по границите ", сподели тя и посочи, че като министър на стопанската система е изпратила всички търговски представители по границата. " Втората да подготвим българската стопанска система и да защитим българската сигурност и да дадем на нашите жители сигурност ", уточни още Корнелия Нинова.

Вицепремиерът означи, че са създали обзор на запасите. " Имаме артикули. От през днешния ден от диалозите в комерсиалните вериги складовете са цялостни. Хората да са спокойни. Правителството си прави работата, с цел да подсигурява българските жители. Третото назовавам констатация. Повтарям, тъй като имаше въпрос. Нито един подробност, камо ли за изцяло оръжие или за стока с двойна приложимост не изнесена от България за Украйна ", акцентира още Корнелия Нинова.

Тя уточни, че не тя персонално взима решенията за това, а Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване. " Направихме обзор на всички покупко-продажби, 2014 година,защото тогава са подписани Минските съглашения и в комисията има такава процедура, не е изнасяно нищо за Украйна. Моля да се спре с тези спекулации ", съобщи още Корнелия Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР