"Не трябва да има етническа изолация, не трябва да се

...
"Не трябва да има етническа изолация, не трябва да се
Коментари Харесай

Ципрас: В Скопие трябва да спрат с риториката, че те са единствените наследници на Александър Велики



"Не би трябвало да има етническа изолираност, не би трябвало да се връщаме към едни времена на разделяне. Това ще е пагубно за Европа. Само с почитание на интернационалните закони, в това число на Лозанското съглашение, което е крайъгълен камък за нашия район. Само по този начин можем да реализираме разцвет ", съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила по време на Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния, което се организира в Белград.

Българското председателство ще бъде едно балканско председателство, счита гръцкият министър председател. „ Приветствам решението на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила да провежда среща през май на Европейски Съюз и Балканите. Тази среща ще покаже, че българското председателство ще бъде балканско “, съобщи Ципрас, който счита, че тези четиристранни срещи би трябвало да продължат. По думите му 2018 година ще е основна за Западните Балкани.

„ Искам да употребявам опцията да повдигна още един въпрос, с който от години се опитваме да се оправим. Може би 2018 година ще докара до позитивна развръзка в полемиките със Скопие, в случай че държавното управление предприеме позитивни стъпки дружно с нас. Ако те не престават с риториката, че те са единствените наследници на Александър Велики и със своите стремежи няма да е добре. Трябва да гледат друго на нещата. Ако престанат, аз ще съм първият, който ще се приближи към една обща позиция. Това, което ни разделя е доста по-малко от това, което ни сплотява “, акцентира Ципрас.

Ципрас показа значимите инфраструктурни планове сред четирите страни. Те са в енергетиката и железопътния превоз. „ Гърция, България, Румъния и Сърбия могат да изиграят извънредно огромна роля за развиването и напредването напред целия Балкански район. Това ще даде по-добра вероятност за цяла Европа “, сподели Ципрас.

„ Подчертахме смисъла на газопровода ТАП и неговото довеждане докрай, с цел да може да се достави природният газ от Азербайджан.

По отношение на железопътните връзки Ципрас акцентира смисъла на два плана, по които ще се работи. Първият е свързването на Солун с Бургас, Варна и Букурещ. Вторият е построяването на високоскоростна железница свързваща Солун с Белград, а по-късно Белград със София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР