"Не трябва да драматизираме ситуацията с рекордния брой заразени на

...
"Не трябва да драматизираме ситуацията с рекордния брой заразени на
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Да не драматизираме с рекордния брой заразени

"Не би трябвало да драматизираме обстановката с рекордния брой инфектирани дневно у нас ", изрично съобщи доктор Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за отбрана правата в опазването на здравето.
"Нормално е при разпределяне на ограниченията броят на новозаразените да пораства. Нормално е при увеличение на броя на тестваните, да е по-голям и броят на новозаразените ", посочи Кацаров в коментара си по тревожната статистика от 240 новоустановени с ковид за денонощие, което е връх досега. Резултатът е регистриран при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие.
Стойчо Кацаров счита дейностите властта за непоследователни и несъответстващи. Благодарение на несъответстващите и непоследователни ограничения като общество ще платим доста висока цена поради ударите, които понасят стопанската система и туризмът, акцентира той.
"Учените създадоха модел, при който се счита, че би трябвало се вземат ограничения за ограничение на инфекцията, в случай че броят на седмично инфектираните надвишава 35-40 души на 10 хиляди население, не би трябвало да се гледа дневният брой.
За нашите условия това значи в случай че седмичният брой надвиши 2500 - 3000 новозаразени случаи, или среднодневно по 300-400 новорегистрирани случаи. Това би било сигнал за предприемане на нови ограничения за ограничение на пандемията “.
Според доктор Кацаров и сега риск за здравната система от дефицит на кревати няма, не е належащо лечебните заведения да се презапасяват с защитни средства.
"Подкрепени би трябвало да бъдат Регионалните здравни инспекции с хора и пари “, добави той. "Най-добре оборудвани с персонални защитни средства би трябвало да бъдат персоналните лекари и незабавните медици. Те са на първа линия. Те би трябвало да бъдат тествани най-малко един път седмично “.
Стойчо Кацаров уточни още, че взет при най-хубави условия, PCR пробата има 70 на 100 сензитивност, т.е. от 10 инфектирани той ще позитивира при седем. Затова не трябва да се надценява смисъла на теста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР