Не, той се оказа сложен, многовекторен, дълбок процес, зареден с

...
Не, той се оказа сложен, многовекторен, дълбок процес, зареден с
Коментари Харесай

Тежката Равносметка. Румен Радев Разкри Коя Е Най-Голямата Заплаха Пред България!

" Не, той се оказа комплициран, многовекторен, бездънен развой, зареден с доста сила, очаквания и очакване, само че и с доста превратности и разочарования. Затова и през днешния ден ние с съображение си задаваме и тревожни въпроси. Икономическите промени, въпреки и извънредно сложни, въпреки и доста противоречиви в някои връзки, изключително откъм процесите на приватизация, съумяха да ни придвижат от централизирана планова стопанска система към пазарна с цялост на частната благосъстоятелност и свободна стопанска самодейност ", сподели още президентът.

И продължи с въпроси:

" Защо 30 години след началото на тези позитивни промени, откакто постигнахме тези стратегически цели - членове на НАТО, част сме от европейското семейство, България продължава да се топи и за какво опустошителната демографска рецесия е сега най-голяма опасност за сегашното и бъдещето на България? Защо не успяхме да реализираме мечтаните стандарт и качество на живот и стотици хиляди българи през днешния ден живеят в беднотия и обществено изключване? Защо изостанахме фрапантно в това отношение от другите източноевропейски страни? Защо не успяхме да реализираме висок, резистентен стопански ритъм на развиване, който да ни води по-бързо към това приблизително ниво за Европа и да даде някаква вероятност на нашите младежи, тъй че те да остават тук в България? ".

Вицепрезидентът Илияна Йотова беседва с ръководителя на КНСБ Пламен Димитров

Държавният глава посочи, че по време на прехода България е приела една демократична Конституция, в която сме приели принадлежност към фундаментални полезности - независимост и мир, хуманизъм, тъждество, приемливост и правдивост.

" Благодаря за поканата и опцията да споделя с вас това знаково за българския обществено-политически живот събитие. Събитие, в което означаваме 25 години от взаимната работа на фондация " Фридрих Ебърт " с българските институции, общество и доста значимо - българските жители. Отбелязваме една богата история, в която виждаме приносът на тази фондация за разгръщането на демократичните промени в България ", добави той.

" Отбелязваме обаче и 30 години промени. Промени, които ние назоваваме с една простичка дума - преход. Аз нямам упоритостта да се впускам в някакво пояснение на този главен метафизичен въпрос. По-важното е, че този преход засегна не едно потомство в България. На процедура всички нас в тази зала. Когато през днешния ден се връщаме към тази история и когато ще забележим изложбата ние непроменяемо ще си зададем въпроса " Изгубихме ли се в прехода? " и какво успяхме и какво не успяхме за тези години. Аз мога да кажа, че ние успяхме да свършим не малко. България одобри една демократична Конституция ", посочи Румен Радев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР