Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие. Както

...
Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие. Както
Коментари Харесай

Калин Стоянов към полицаите: Благодаря, че не допуснахте човешки жертви

„ Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение. Както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда “, съобщи вътрешеният министър в изказване след насилието предходната седмица в центъра на София.

Той даде обещание всеки, който е упражнил принуждение ще бъде разследван и ще понесе отговорност.

Според Стоянов работата на Министерство на вътрешните работи не може да бъде сложена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на пълномощията.

„ Поздравявам всички чиновници които съзнателно и отговорно си свършиха работата, съвършено се справихте. За по-малко от два часа овладяхте тази вандалска експанзия. Бяхте обиждани, плюти, предизвикани, удряни с камъни, с горящо контейнери и макар всички провокации се справихте. Благодаря ви, че не допуснахте центърът на София да се трансформира в същински разгром и най-много, че не допуснахте да има човешки жертви “, съобщи Калин Стоянов.

Министърът се обърна и към Николай Денков:

„ Благодаря на премиера, който в идващия ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи и аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както го направи господин Кирил Петков “.

Вътрешният министър акцентира, че на никое място в Европа, където е и България няма процедура след такива митинги да хвърчи оставката на вътрешния министър. Той напомни, че според Закона за Министерство на вътрешните работи министъра дефинира и следи стратегическите задания и няма пълномощия да управлява оперативно дейностите на чиновниците на терен. „ Ясно се диференцирам от всевъзможен тип произвол “.

Очаквайте детайлности!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР