Не стихва подкрепата зад соло ФБ позицията на военния ни

...
Не стихва подкрепата зад соло ФБ позицията на военния ни
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Докога сигурността на Русия ще е по-важна от нашата?

" Не стихва поддръжката зад соло ФБ позицията на военния ни министър.

След тази на Руското посолство, не закъсня поддръжката на някогашния президент Първанов, на АБВ на Румен Петков, на представители на Българска социалистическа партия и Възраждане. Резерви към тази позиция показаха само самият министър председател Петков и политици от Демократична България. ", написа икономистът Евгени Кънев.

" Вече 17 години след влизането в НАТО, участието ни продължава да е официално, а при всяко напрежение с Русия, формалната ни позиция е да не се прави нищо, което може да подразни Русия. Така единствените ни остарели самолети не престават да се ремонтират в Русия; оръжейната ни промишленост гледа да не си пресича пътищата с руската; а в Черно море плуват платноходки, тъй като множеството време няколкото ни военни катера не са годни за употреба.

А България е разграден двор за съветските ползи.

Пропагандата против по-силно присъединяване на НАТО на наша теротория се опира на няколко опорни точки.

Първата и най-важната е, че със настоящето положение на въоръжените сили всичко е наред и няма потребност от по-голямо присъединяване на НАТО, тъй като можем сами да се спарвим.

Нищо, че съвсем нямаме самолети (още чакаме първата съвременна ескадрила), а съветски самолети постоянно са нарушавали нашето въздушно пространство и изчерпват така и така дребния ни запас. На процедура при изостряне на напрежението, би трябвало да разчитаме на натовска интервенция без съвсем нищо да можем да допринесем.

Втората опорна точка е, че по-голямо военно присъединяване на НАТО би подразнило Русия и парадоксално - да заплаши нашата сигурност. (Тук е вицът по какъв начин щяла да насочи нуклеарните си ракети към България).

Нищо, че историята демонстрира тъкмо противоположното: Русия в никакъв случай не е била нападателна към натовски страни като Прибалтика, за разлика от не членки като Грузия, Украйна и Молдова. Всъщност съвсем всички страни членки на НАТО на предна линия са желали от НАТО са усили своето наличие.

Без една: България.

Третата опорна точка е, че в действителност НАТО основава напрежение и е агресор, тъй като включването на нови страни в НАТО застрашавало съветската сигурност. Нищо, че от дълго време разположените съветски ракети в Калининград могат да ударят всеки европейски град; че на процедура Русия се меси в сигурността на съвсем всички европейски страни - от Брекзит, през изборите във Франция, до финансирането на партии в Италия, Австрия, Испания; организирането на убийства на територията на Англия, Германия, България; хакерски атаки и така нататък

У нас съвсем няма публичност за странните гърмежи на военни складове; за отровените български граждани; за многочислените хакерски атаки и така нататък

Докога сигурността на Русия ще е по-важна от нашата?

Докога още веднъж ще плащаме налог на платеното русофилство у нас? "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР