Не стига, че някои от нас оставят белязани до живот

...
Не стига, че някои от нас оставят белязани до живот
Коментари Харесай

Пъпчици на дупето: Как да се справим?

Не стига, че някои от нас оставят белязани до живот с акне по лицето, досадните пъпки имат навика да се появяват и по други елементи от тялото ни като гърба и дупето. е, през днешния ден ще си поговорим за второто.

Вероятно се смущавате да повдигате тази тематика, само че пъпчиците по дупето са факт и могат да провокират серозен дискомфорт, който да наруши всекидневните ни занимания. акнето е мъчително и задните елементи не вършат изключение. Затова дано разберем по какъв начин да се оправим с него.

Специалистите настояват, че когато става дума за дупето не можем да приказваме тъкмо за акне. Въпреки че е допустимо да получите " класическо " акне по дупето си, тези обриви постоянно са други кожни положения, маскирани като акне, като фоликулит, хидраденит супуратива или кератоза пиларис. И с цел да стане още по-забавно, всички тези положения имат разнообразни аргументи и условия за лекуване, което значи, че с цел да се отървете от тях, в действителност първо би трябвало да знаете с какво си имате работа.

 2365525

Истинското акне по дупето се предизвиква от свръхомазняване на кожата. Хормоните, стресът, генетиката и обичаните ви храни могат да засилят активността на мастните ви жлези, което по-късно кара порите ви да станат по-големи. След като се разширят, бактериите основават инфектиране, запушват порите и взрив – имате акне по дупето. И така през огромна част от времето сте в седнало състояние, е изключително елементарно тези пори да се запушат.

Най-често срещаните форми на пъпчици по дупето са запушени пори, фоликулит, Кератоза пиларис и гноясал хидраденит.

А по какъв начин да се отървем от тях?

За да премахнете акнето по дупето, първото, от което се нуждаете е вярна диагноза от кожен лекар, тъй като можете да ги лекувате вярно, единствено откакто знаете защо става въпрос. 

Специалистите предлагат да опитате измиване на акне, което е дефинирано с бензоил пероксид, който оказва помощ за унищожаването на бактериите, причиняващи акне. Участъкът се масажира с него, след което се оставя за 3 минути преди да се отмие. (забележка: бензоил пероксидът може да избели тъканите, тъй че не забравяйте да го изплакнете добре).

Ако не реагирате добре на бензоил пероксид, без значение дали заради алергия или кожно раздразнение, можете да опитате салицилова киселина, която ще послужи за разграждането на запушените пори.

За страдание не можете да ексфолирате пъпчиците на дупето си, тъй като потъркването ще ускори възпалението и ще утежни обривите ви. Вместо това нежно масажирайте дупето си под душа с киселинно-базиран артикул и силиконов скрубер (това ще ви помогне да премахнете мъртвата кожа), след нанесете химически ексфолиант на подсушената кожа. Потърсете формула с алфа-хидрокси киселини (AHA, като млечна или гликолова киселина) или бета-хидрокси киселини (като салицилова киселина), с цел да помогнете за разграждането на запушените пори.

В някои случаи може да се наложи приложимост на характерни антибиотици или хормонална терапия, само че тук не можем да бъдем способени и ви съветваме да се консултирате със експерт.

И за край ще ви посъветваме да заложите на естествени материи облекла. Синтетичните тъкани, от които е изработен полиестера да вземем за пример спарват кожата и ѝ пречат да " диша ”. По този метод бактериите и замърсяванията остават в кожата ви и провокират появяването на пъпки. Облеклата от памук постоянно са най-хубавата алтернатива.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР