„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта

...
„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Има конкретна провокация към България от Русия, позицията на страната ни не е ясна

„ Не излиза наяве какво тъкмо ще предприеме България в спора НАТО-Русия. Има съответна провокация против Румъния и България – това са нападателни дейности от страна на съветската страна и опасност за страната ни. Рискове биха произтекли само от това, че нямаме съответна позиция”, съобщи пред Нова телевизия Надежда Нейнски, която е дълготраен посланик и някогашен министър на външните работи.

Според нея позицията на Румъния е извънредно съответна – ограниченията на НАТО на Източния фронт са отбранителни, само че в случай че се наложи, съседката ни е подготвена да одобри съюзнически войски.

„ Колективната защита е мн по-голям поръчител за националната ни сигурност, в сравнение с независимата и това е повода ние да сме избрали участието си в НАТО”, счита Нейнски.

По думите на някогашния външен министър Русия се пробва да забие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати като изпраща две разлини писма до Щатите и до Съюза във връзка обстановката на украинската граница.

„ Очаквах Народното събрание да се произнесе по провокацията, която беше направена, с цел да отбрани националния ни суверенитет”, акцентира Надежда Нейнски като изясни, че тази позиция се взима точно от Народното събрание, а не от Министерски съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР