Не споделям определението, че Европейският съюз е пред разпад. Всички

...
Не споделям определението, че Европейският съюз е пред разпад. Всички
Коментари Харесай

Посланик Кристоф Айххорн: ЕС не е пред разпад

" Не споделям определението, че Европейският съюз е пред разпад. Всички компликации и рецесии в историята на Европейски Съюз са го създали по-силен. Това важи и за сегашната обстановка ". Това сподели в предаването " Събота 150 " на БНР посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн. Дипломатът съобщи, че Европа може да стане по-силна след тази рецесия, в случай че излезе от нея по-социална, по-зелена, по-дигитална и по-иновативна: " По всички тези детайли се опитваме по едно и също време да работим ", безапелационен беше той.

" Ситуацията в Европа, обвързвана с коронакризата, е доста сериозна и България е един от доста важените сътрудници. Добре е, че в Брюксел и в Берлин има две доста мощни дами (Урсула фон дер Лайен и Ангела Меркел - бел.ред.), които се ангажират извънредно съществено с всички сътрудници в Европейски Съюз ", сподели още посланикът на Федералната република, която пое от 1-ви юли председателството в Съвета на Европейски Съюз.

По думите на немския посланик страните от Европейски Съюз ще излязат от тази рецесия единствено в случай че взаимно си оказват помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР