Не смятам, че ще има радикална промяна в политиката на

...
Не смятам, че ще има радикална промяна в политиката на
Коментари Харесай

Йотова не смята, че ще има радикална промяна в политиката на следващия кабинет

Не считам, че ще има радикална смяна в политиката на идващия кабинет, сподели за идната ротация в държавното управление вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е посетител на честването на 146-ата годишнина от Освобождението на Беловския край и празника на град Белово.

За опцията да има втори вицепремиер и това да е Асен Василев, Илияна Йотова разяснява: “Предполагам, че като всичко останало и това е някакъв тип сделка, нещо, против което е изтъргуван този пост ”. От няколко дни министър ръководителят Николай Денков доста интензивно желае да ни внуши, че той ще взема някакви решения – искам му триумф, добави вицепрезидентът.

При идната ротация президентът ще съблюдава всички свои конституционни пълномощия и всички правила, както е било на всички съвещания до този миг, сподели Илияна Йотова.

Тя добави, че решенията се вземат напълно в Народното събрание. “Смятам, че Министерският съвет и в настоящия си тип и в този, в който ще бъде вероятно след ротацията, са Б-отборът. А-отборът са парламентарните водачи, някои от ръководителите на парламентарните комисии – там се вземат решенията ”, сподели вицепрезидентът.

Досега Министерският съвет, съгласно своите благоприятни условия, извършва решенията. Неслучайно към момента не знаем една огромна част от имената на министрите – те с нищо не са посочили, че вземат някакви решения, разяснява още Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР