Не смятам, че през 2023 година ни се случи нещо

...
Не смятам, че през 2023 година ни се случи нещо
Коментари Харесай

Тревожна 2023 г. с ужасяващи войни, а Шенген - тема на следващата година

„ Не считам, че през 2023 година ни се случи нещо неповторимо в местен мащаб. Случва се това, което се случва на всички места по света. Изпращаме една тревожна година, през която се водят ужасяващи войни. Година, в която имаше доста страдалчество. Всичко, което видяхме от вътрешнополитическия преглед за България, наподобява толкоз мимолетно и дребно на фона на това, което в действителност ни се случва “. Това разяснява пред bTV писателят Радослав Бимбалов.

Той, политологът Любомир Стефанов и интернационалният редактор на bTV Кристина Баксанова приказваха за равносметките и провокациите към страната ни и света през отминаващата година.

Разплакахме се, сподели пред bTV бащата на писателя

„ Изпращаме година и с хубави и приятни триумфи за България – като интернационалния „ Букър “, който завоюваха Георги Господинов и Анджела Родел. Това са нещата, които ни топлят и греят “, добави още Бимбалов.

Изпращаме една шарена и бурна 2023 във вътрешнополитически аспект

Според него разглобяването на паметника на Съветската войска след 30 десетилетия е извънреден триумф, въпреки и малко неприличен, тъй като е просрочен.

" Долнопробните водевлни осъществявания в българския парламент демонстрират единствено липса на просвета ", коментира политологът Любомир Стефанов. Според него доверието на жителите изчезва.

„ Годината беше доста наситена от интернационалните събития и вести. Ако през 2022 година преобладаващо събитие беше войната в Украйна, а предходните две години пандемията и ограниченията за превъзмогване на последствията от нея, тази година не можем да откроим ясно единствено едно интернационално събитие. Много неща се случиха, задълбочиха се прекалено много поликризи, прекалено много районни спорове още веднъж ескалираха “, разяснява Кристина Баксанова.

Вижте земетресенията, пожарите и наводненията, белязали 2023 година

„ На този декор обаче има няколко забавни трендове – доста по-ясно се нареждаха съюзите, „ сглобките “ в интернационалната политика, доста по-ясно видяхме коя страна с коя се пробва да се ориентира и да господства “, уточни още тя.

„ Видяхме интернационалните спорове, които бяха пренебрегнати, забравени и не им се обръщаше задоволително внимание. Видяхме и последствията от климатичните промени – прекалено много бедствия, прекалено много естествени катаклизми. Тенденциите през тази година са въпроси за идната година “, добави Кристина Баксанова.

Изказването е на австрийския министър на вътрешните работи Герхард Карнер

Тя уточни, че Шенген ще бъде тематика на идната година, само че сме през тази година сме създали две крачки - решението на Нидерландия и позицията на Австрия, за която към момента изчакваме изясненост.

Какво още разясниха анализаторите - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР