Не сме зарбавили момчетата, които загинаха по време на операциите

...
Не сме зарбавили момчетата, които загинаха по време на операциите
Коментари Харесай

Карлово почете загиналите в Кербала СНИМКИ

Не сме зарбавили момчетата, които починаха по време на интервенциите на многонационалните сили в Ирак в интервала 2003 -2008 година,чест и почитание към всичко, което направиха тези момчета. Помним кървавата Коледа от 27 декември 2003 година, както и трагичните събития от 2005 година, това съобщи бригаден ген. Пламен Йорданов, пълководец на 61-ва Стрямска бригада пред " Марица " по време на ритуала-панихида. Възпоминанието се състоя пред паметника на жертвите на тероризма в Карлово. В него участваха военнослужещи от най-голямото съединяване на Сухопътни войски, околните на починалите, офицери и сержанти от запаса и запаса. В ритула участваха управлението на община Карлово отпред с кмета доктор Емил Кабаиванов, заместник-министъра на защитата Анатолий Величков и началникът на защитата ген. Андрей Боцев. Те произнесоха слова в памет на починалите.

За целия интервал на нашето присъединяване в интервенциите на многонационалните сили в Ирак - от 2003 година до 2008 година, Република България взе участие с 11 контингента. В тези интервенции бяха дадени 13 свидни жертви на български воини: майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските претенденти Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров, Димитър Димитров, Владимир Пашов, Гърди Гърдев, Преслав Стоянов, Валентин Донев, Марин Милев, Цветан Камов и Паун Георгиев.

В момента български военнослужещи извършват задачи зад граница. Ситуацията в Афганистан е комплицирана. По време на огромните християнски празници офанзивите против нашите бази стават по-чести и яростни, напомни ген. Андрей Боцев. Той съобщи, че са взети всички нужни ограничения за сигурността на българските военнослужещи там. Началникът на защитата и министърът на защитата Красимир Каракачанов са осъществили видео конферетна връзка с всички командири на българските задачи зад граници, с цел да се срещнат с ситуацията там преди Коледи и да пожелаят на военнослужещите спокойни и радостни празници, съобщи ген. Адрей Боцев.
тагове кербала респект военнослужещ карлово  Карлово уважи починалите в Кербала СНИМКИ  Карлово уважи починалите в Кербала СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР