Не сме виждали друга тарталета, която толкова много да прилича

...
Не сме виждали друга тарталета, която толкова много да прилича
Коментари Харесай

Грис тарталета с ябълки и карамелен крем

Не сме виждали друга тарталета, която толкоз доста да наподобява на произведение на изкуството

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 литър
● грис - 100 г с мирис на ябълка и канела
● захар - 150 г

за крема


● сметана - 300 мл
● захар - 1 ч.ч
● масло - 20 г
● ябълки - 2 - 3 бр.
● орехи

Начин на подготвяне

В тенджера сипвате 800 мл прясно мляко. В останалото мляко се разтваря грисът. След като млякото заври, се прибавя захарта. Оставя се да се разтопи. Налива се сместа с гриса и се бърка до момента в който се сгъсти (около 3-4 минути).

Маха се от котлона и се изсипва сместа във форма за тарталета (с изпъкнало дъно). Оставя се да се охлади. Прибира се в хладилника да се стегне изцяло. Карамелизира се захарта с маслото. Налива се към 150 мл от сметаната (загрята). Разбъркайте добре, с цел да се хомогенизира.

Свалете от котлона и оставете да се охлади. Разбива се останалата сметана и към нея прибавете на тънка бликам 2/3 от карамеления сос, като бъркате непрестанно. Загрейте останалия карамелен сос и в него пуснете нарязаните на филийки ябълки.

Варете ги към 2-3 минути. Извадете и ги оставете да се охладят. Изважда се тарталетата от хладилника и се освобождава от формата. Пълни се с карамеления крем (оставете малко за украса), а върху него се подреждат ябълките.

Залейте ги с останалия карамелен сироп, поръсете с малко смлени орехи и украсете с розички от карамеления крем. Връща се назад в хладилника да се стегне изцяло.

Грис тарталетата с ябълки и карамелен крем е страхотна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР