Не сме си позволили по никакъв начин своеволия в рамките

...
Не сме си позволили по никакъв начин своеволия в рамките
Коментари Харесай

Зам.- външният министър Георг Георгиев обясни за паспорта на Васил Божков

Не сме си разрешили по никакъв метод произволи в границите на пълномощията си. Напротив - моментът, в който установихме съответните паспорти и новосъздалите се условия към тези две лица, незабавно започнахме дейности. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, който бе разпитан в спецпрокуратурата за издаването на паспорта на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от и на шефа на "Левски " Георги Попов.

"Анулирането се случва при отвод от подобен паспорт, при приключване периода на неговата отминалост или при отпадане на събитията, при които е публикуван. Подвигането на обвиняване не анулира автоматизирано подобен документ. Тези паспорти не са послужили за овакантяване на лицата от страната ", уточни още Георгиев пред публицисти.

Разпитват Георг Георгиев в Спецпрокуратурата поради Божков

"Става дума за длъжностен паспорт, с какъвто разполага Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от в качеството му на член на УС на Комисията за младежта и спорта ", разяснява още той.

Припомняме ви, че преди седмица стана ясно, че Министерство на външните работи е издало служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов на 26 август 2019 година като членове на УС на Българския съюз за физическа просвета и спорт. Паспортите са били издадени по отношение на приключването на периода на предходните им служебни паспорти, издадени през 2016 година От Външно министерство обявиха, че Божков и Попов и не са употребявали служебните си паспорти при напускането на страната.

Божков и Попов избягаха в края на януари в ОАЕ. Властите в София желаеха тяхната екстрадиция.

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, владеене и отчуждаване на културни полезности. Отделно Божков е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР