Не сме принуждавали прокуратурата да извършва нещо насила, нито сме

...
Не сме принуждавали прокуратурата да извършва нещо насила, нито сме
Коментари Харесай

ГДБОП: Няма натиск, прокурорите не се интересуват от Хемус...

Не сме принуждавали прокуратурата да прави нещо принудително, нито сме употребявали обидни думи против тях. Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, което е декларирало подготвеност да приказва какво се е случило с 53 млн. лева от „ Хемус”, предопределени за Лот 5 на скоростния път. Един от прокурорите по делото е декларирал, че не го интересува какво ще опише лицето, съобщи шефът на ГДБОП Калин Стоянов.

Според него е безпределно учудващо за какво не се демонстрира интерес към разплитането на схемата. Той уточни, че след случая са формирани досъдебни производства против чиновници на ГДБОП.

„ Два пъти вършим опита да разпитаме обвинения и двата пъти не успяваме”, добави Александър Анастасов – шеф на „ Икономически преследвания” в ГДБОП.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че доста от прокурорите нямали визия къде се намира постройката на ГДБОП. Имало и чатове в обществена мрежа, които показвали, че прокурор желал чиновник на ГДБОП да го закара до постройката. Днес тези диалози били изтрити, само че имало екранни фотоси от тях.

По-рано днис от прокуратурата оповестиха, че шефът на ГДБОП и юристът на обвинявания и задържан за пране на 53 млн.лв. при градежа на Автомагистрала " Хемус " Борислав Колев създали опит за напън върху прокурорите по делото да смекчат обвиняването към него, да не стачкуват мярката му " домакински арест " и да го пуснат да пътува в чужбина против негови показания. В ГДБОП Колев декларирал пред проверяващите и прокурорите, че не желае да дава показания.
Свързани вести Прокурори: Бяхме подложени на невиждан напън от ГДБОП по делото за Автомагистрала "Хемус " Рашков: Разследването за „ Хемус “ ще докара до промени и в парламентарни групи Ето кой е обвиненият за приемане на 53 милиона от "Хемус "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР