Не сме направили още цялостния анализ, но чужденците през лятото

...
Не сме направили още цялостния анализ, но чужденците през лятото
Коментари Харесай

Румънски туроператори: Има възможност за 20% повече туристи, но си оправете пътищата

„ Не сме създали още цялостния разбор, само че чужденците през лятото бяха множеството посетители по Северното Черноморие пред българите, които не им отстъпват никога. В сектора регистрират добър сезон, само че надали ще има облага. Труден сезон, почнал късно и приключил късно, поради хубавото време ", споделя Димитър Димитров, ръководител на Регионалната браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

„ През предходната седмица имахме срещи в Румъния, в региона на Констанца и Тулча, с цел да уточним параметрите на взаимната ни работа през идната година. Румънските туроператорски компании сложиха още веднъж остро казуса за неприятното положение на пътната инфраструктура в Добричка област, като се изключи Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак ", където пътят е добър. Но туристите, които идват от Букурещ, влизат в България през Русе и Силистра, а в Добричка област през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Йовково " -село Кардам, имат проблеми спътната инфраструктура. Пътят, който свързва границата с курорта „ Албена " и други курорти по Северното черноморие, е в извънредно неприятно положение.Румънските туроператори сигнализират неведнъж за този проблем, защото има интерес от туристи от Румъния. Те споделят, че насочват туристите да влизат през Русе и да се насочват към Южното черноморие. Пътната инфраструктура на процедура компрометира Северното черноморие, като се изключи пътя на пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак " към Варна и курорта „ Златни пясъци ". Ако пътищата се оправят, румънските туроператори подсигуряват растеж на туристите към 15-20 %. ", разяснява Димитров. „ В региона на румънската Северна Добруджа – Констанца – Тулча, живеят към 3,5 млн души, които са евентуални туристи. Много от тях идват с уикенд-пакети, само че се следи и удължение на престоя им. Отчитаме растеж на румънски туристи с 3-дневни престои, само че те прерастват в 4- и 5 –дневни почивки. Причината да се приказва толкоз упорито за положението е пътищата е тази, че хората от този регион главно идват в България с персоналните си коли ", изяснява още Димитров.

Той за прощален път слага пътния проблем, тъй като има действителна заплаха румънските туристи да се изтеглят на юг. „ Румънски туроператори са създали допитване измежду туристите, посетили България, съгласно което туристите в по-голямата си част са удовлетворени от обслужването в туристическите обекти в Добричка област. Значи, проблем остава положението на пътя ", прибавя Димитров. Според него, позитивна наклонност е, че български експерти в туризма, които са работили в чужбина, към този момент стартират да се връщат в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР