Не сме инициирали по-мащабна дейност по изяснаване на фактите около

...
Не сме инициирали по-мащабна дейност по изяснаване на фактите около
Коментари Харесай

Съдия Пашкунова по казуса с Божанов: Не взехме повече мерки преди 4 години, защото считахме, че става дума за инцидент

Не сме инициирали по-мащабна активност по изяснаване на обстоятелствата към Мартин Божанов преди четири години, тъй като считахме, че става дума за случай. Това съобщи в " Денят стартира " Цветинка Пашкунова, член на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

" Когато за първи път чухме за Мартин Божанов през 2020 година, беше във връзка на споделеното от арбитър Цариградска за опасност във връзка с нея по едно висящо дело. Делото не беше завършило и по нейно предпочитание ние не разпространихме тази информация. Тъй като в портивен случай това е съображение за отказ и надлежно по-късно бяха сезирани институциите - прокуратура, ГДБОП, изслушахме и сътрудника Цветко Лазаров. Ние изразихме институционална поддръжка на сътрудниците, обществено застанахме зад тях като институция Но тогава нямаше нужда от изследване, от по-мащабна активност по изясняване на обстоятелствата. Считахме, че става дума за случай. Често се случва по време на каузи страна да изрази неодобрение или да се държи по-агресивно в зала. Ставаше дума за опасност. Реагирахме съответно, нямаше подобен отзив ", уточни арбитър Пашкунова.

Бившият областен прокурор Радослав Димов ще бъде изслушан във Висш съдебен съвет
" Ние за пръв път чухме за Мартин Божанов при чуването на арбитър Цариградска на 25 февруари 2020 година На мен персонално това име не ми беше известно и ние в действителност в този момент разбрахме за мащабите на това непозволено въздействие в системата. Затова беше и нашата институционална реакция, а точно - единомислещо взетото решение да създадем такава краткотрайна комисия, която има за цел да откри достоверността на тези обстоятелства посредством инспекция на изнесените данни в общественото пространство. Знаете, всекидневно се получава нова информация ", добави тя.

През идващите три месеца специфична краткотрайна комисия на Съдийската гилдия ще изследва всички обстоятелства и условия за присъединяване на съдии в активността на групата към разстреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.

" През последните дни и седмици беше оповестена обществено една много тревожна информация за съществуване на мврежа за нерагламентирано въздействие в правосъдната система. Твърдяните условия несъмнено нанесоха непоправими репутационни вреди на системата и подронват престижа на правосъдната власт, доверието на жителите в нея. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР