Не сме готови за бъдещето, което тези инструменти с изкуствен

...
Не сме готови за бъдещето, което тези инструменти с изкуствен
Коментари Харесай

Изкуствен интелект се използва за създаване на изображения на събития, които никога не са се случили

Не сме подготвени за бъдещето, което тези принадлежности с изкуствен интелект бързо ни носят

Емил Василев преди 12 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Социалната медия Reddit към този момент е изпълнена с реалистични изображения на събития, които в никакъв случай не са се случвали, като Голямото земетресение и цунами в Каскадия през 2001 година и Синята чума в Русия. Изображенията са основани благодарение на генеративната платформа с изкуствен интелект за основаване на изображения Midjourney.

Миналата седмица Midjourney се прочу със основаването на трагични визуализации на ареста на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Тези изображения бяха основани единствено благодарение на текстови подсказки, предоставени от консуматор и демонстрираха какъв брой мощна става технологията за предоставяне на реалистични резултати.

Резултатите са реализирани с петата итерация на генеративния изкуствен интелект на Midjourney, до момента в който компанията е навършила едвам една година от формалното си битие. Функциите са значително налични за клиентите на платформата, които се включват в Reddit и Twitter, с цел да покажат на какво е способна тя.

Генерирани от ИИ изображения на подправени събития

Midjourney е съкровищница от изображения, генерирани от ИИ и споделени от потребителите, с цел да покажат своите творения. В петък един консуматор разгласява изображение на папата, облечен в бяло дълго яке, което по-късно беше споделено в Twitter и признато за същинско изображение от доста хора.

Макар че това може да е нищожен епизод, който елементарно може да бъде подценен или отритнат, някои консуматори са основали и поредност от изображения към обещано събитие, които имитират фотожурналистика.

Едно от тези събития е слънчевата супербуря от 2012 година, която стартира със фотоси на Слънцето, предизвикващо неприятни изхвърляния на коронална маса (CME), като под заглавието е написано, че това е най-голямото записано събитие от 1859 година насам, известно като събитието Карингтън.

След това нишката от изображения се простира до послание на президента Обама към нацията, подиуми от летища, където полетите са прекратени в очакване на геомагнитната стихия, и превантивно прекъсване на тока в Ню Йорк, с цел да се предотврати претоварване на мрежата.

Следват поредност от фотоси на полярни сияния, видяни над известни забележителности в Съединени американски щати, Англия, Европа и Австралия, както и на повредите в енергийната инфраструктура и реакцията на събитието.

Още по-реалистични изображения демонстрират земетресение с магнитуд 9,1 и цунами по западното крайбрежие на Северна Америка през 2001 година, което явно е разрушило къщи и пътища в Сиатъл, Портланд, а също и в елементи от Канада. Изображенията, генерирани от изкуствен интелект, демонстрират също по този начин експлоадиране на пожар в корабостроителници и протичащи избавителни интервенции. Емоциите на тъга и болежка също се отразяват в тези изображения, защото човек едвам може да разбере дали тези събития не са се случили.

Без съответни способи за разграничение дали изображенията са генерирани от изкуствен интелект или не, те могат да се разпространят доста бързо в платформите на обществените медии и да провокират суматоха измежду хората. Още по-лошо е, че подправените изображения могат да бъдат съзнателно публикувани в платформите на обществените медии за разпространяване на дезинформация или подстрекателство към принуждение.

Необходимо е специалистите в региона да се обединят и да намерят способи, по които технологията може да се употребява креативен без да предизвиква щета на другите. Платформите евентуално мъчно ще се оправят със скоростта на нововъведенията в тази област и по тази причина бдителността против приемането на нещо за действително би трябвало да остане висока, в случай че в действителност не желаете да повярвате, че в Русия е имало синя чума.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР