Не сме били заедно с „Възраждане“ на един митинг. Това

...
Не сме били заедно с „Възраждане“ на един митинг. Това
Коментари Харесай

Станислав Анастасов от ДПС: Не сме били заедно с „Възраждане“ на митинг


Не сме били дружно с „ Възраждане “ на един протест. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов.

„ Бяхме близо и до митинга на Политическа партия. Всеки има право на митинг. Друга тематика е до каква степен би трябвало да стигнат границите на един митинг в едно демократично общество - там, където не нарушават демокрацията, закона, върховенството на закона и демократичните процедури - до там “, добави Анастасов.

Ако някъде е имало прилежащи манифестации, които са разграничени от полицията, това не е наша отговорност, а е отговорност на Министерство на вътрешните работи и на Софийска община, само че на един протест с „ Възраждане “ - някой тук се пробва да прави внушения, добави той.

Анастасов удостовери, че желаят да се върнат хартиените бюлетини.

„ Защото излезе в петък последният отчет на ОССЕ. Машинното гласоподаване в този тип, за жалост, съумя тези 400 000 невалидни бюлетини, които ние искахме да ги отстраняваме, с цел да е ясно гласоподавателят какъв избор желае да пусне, се трансфораха в 400 000 души, които изобщо не отидоха до урните. Не бяха главно наши гласоподаватели, бяха гласоподаватели на всички партии. За страдание, установено е в отчета, машинният избор в този му тип сътвори компликация за доста възрастни гласоподаватели “, изясни Анастасов.

Целия диалог гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР